Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliğine bağlı ekiplerin yürüttüğü istihbarat çalışması neticesinde belirlenen Kadınlar Denizi Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki bir adrese operasyon düzenlendi.

Operasyon düzenlenen adreste ve kapının önünde bulunan plakasız motosikletin koltuğunun altında bulunan çanta içerisinde; 1 adet 9 mm. çapında Belgique Browning marka ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 1 adet 9 mm. çapında Atmaca 207 marka tabanca ve bu  tabancaya ait 1 adet şarjör, 1 adet 9 mm. çapında Voltran marka ruhsatsız tabanca, 1 adet 9 mm. çapında Sig Sauer marka ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet  şarjör, 1 adet 7.65 mm. çapında Beratta marka ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet  şarjör, 1 adet 7.65 mm çapında Belgique Browning marka ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 5 adet 9 mm. çapında fişek, 5 adet 7.65 mm. çapında fişek olmak üzere toplam 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet şarjör, 10 adet fişek ele geçirildi. Adreste bunan D.K. ve R.S. isimli şüpheliler polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında ele geçirilen tüm silah ve cephanelere el konulurken, yakalanan iki zanlı Emniyet Müdürlüğü’nde haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi. 6 adet ruhsatsız silahın ele geçirildiği operasyonda yakalanan iki şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından yurtdışı çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber: Berna Çağatay