Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliğine bağlı ekipler ilçe genelinde sahte ve kaçak alkol satışına yönelik çalışma başlattı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Kadınlar Denizi Mahallesinde bir villada kaçak olarak sahte içki üretildiği belirlendi ve söz konusu villa fiziki takibe alındı. Gerekli hazırlıkları tamamlayan Kuşadası Polisi daha sonra kaçak içki imalathanesine dönüştürülen villaya operasyon düzenledi.

Evde bulunan E.B. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, villanın bodrum katında, odalarında ve teras katta yapılan aramalarda; 102 şişe bandrolsüz etiketlenmiş el yapımı rakı, 3 şişe bandrolsüz etiketlenmiş el yapımı votka, 35 litre el yapımı rakı, 25 litre Etil Alkol, 20 Adet Boş Şişe, Değişik Markalarda 4 rulo halinde şişelere yapıştırmak için hazırlanmış etiket, 1 Adet Sahte Sürücü Belgesi, 1 Adet Sahte Basın Kartı ele geçirilerek el konuldu.

E. B. isimli şahsın yapılan GBT sorgulamasında; Yağma suçundan 16 Yıl 8 Ay, Resmî Belgede sahtecilik suçundan 4 Yıl 7 Ay olmak üzere toplam 21 Yıl 3 Ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı tespit edildi. Emniyet Müdürlüğüne götürülerek gerekli işlemleri yapılan E.B. dana sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (HABER MERKEZİ)