Konuşmakta zorlanırken gözleri dolan Pelin Yarmacı, “O sabah aracımı park ettikten sonra her zaman gittiğim yoldan iş yerime gitmek için yürüdüğüm sırada arkamdan bir ses duydum. Birinin hızlı adımlarla bana yaklaştığını hissettim. Yüzümü döndüğüm anda Serdar Günay, eliyle ağzımı kapatıp, bana vurdu. Aynı zamanda taciz etti. Bu kişiyi kesinlikle tanımıyordum ve kendisinden şikayetçi oldum. Bu saldırının sonuna kadar takipçisi olacağım ve peşini bırakmayacağım" dedi.   

Bugün ilk duruşmada kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Yarmacı, “Öncelikle yanımda olan beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu toplumsal bir sıkıntı haline geldi. Toplumsal eşitsizliğin sonucunda bütün kadınlar katledilmeye başladı. Davamın sonuna kadar takipçisi olacağım, sonuna kadar gideceğim, hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğim, unutmayacağım ve unutturmayacağım, sadece ben değil bütün kadınlar için. Saldırgan duruşmada, alkollü olduğu ve uyuşturucu madde aldığı için saldırıyı bilinçli bir şekilde yapmadığını ifade etti. Bu kadar çok suç işlemiş birinin böyle bir şeyin arkasına sığınmasını kabul etmiyorum. Yine dışarı çıkarsa bunu çok daha fazla insana yapmaya devam edecek" diye konuştu.

Avukat Yaşar: "Saldırgan indirim alamayacak"

Saldırıya uğrayan Pelin Yarmacı’nın avukatı Ezgi Tezcan Yaşar ise, “Saldırgan 'kendimde değildim, ben ne yaptığımın farkında değildim' yönünde bir savunma yapmaya kalksa da kanunumuz bunu iradesiyle uyuşturucu ve alkol alan kişilerin indirim sebebi olarak görmüyor, bu onun için bir indirim sebebi olmayacak. Şahsın daha önce cinsel taciz suçundan sabıkalı olduğu doğru, farklı suçlardan başka adi suçlardan da sabıkalı, zaten olayımızdan 3-5 ay öncesinde de adli vaka olarak yine savcılıklara yansımış, başka kadınlara karşı saldırıları ve haneye tecavüzleri var. Yani tekrar eden suçlar, sonuncusu inşallah bu olsun, buna göre bir ceza alsın umudumuz bu yönde" dedi. (İHA)