Kovid-19 tedbirleri kapsamında okullarından ve öğrencilerinden uzak kalan öğretmenler, günlerini buruk kutladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından korona tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen kutlama töreninde şehit öğretmenler de unutulmadı. ADÜ Eğitim Fakültesi binasının bahçesinde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, öğretmenliğin önemine dikkat çekerek “Sizleri 24 Kasım’a sığdırmak elbette mümkün değil. Fakat bir nebze de olsa sizlere karşı minnettarlık duygularımızı topluca ifade etmemiz açısından 24 Kasım’lar anlamlıdır. Sizlerin geçmişten bugüne yokluk ya da imkânsızlıklara bakmaksızın insan sevginizi ve bu uğurda gösterdiğiniz özveriyi mihenk taşı yaparak bu milleti kurtarma yolunda gösterdiğiniz çabaları ve başarıyı gelecek nesillere hatırlatmak adına 24 Kasımlar çok önemlidir. Bu nedenle istedik ki, her günümüz 24 Kasım olsun. Her adımımızda sizleri hatırlayalım ve hatırlatalım” dedi.

152 Fidan Dikildi

Şehit öğretmenler adına ne yapılırsa yapılsın yetersiz kalacağına dikkat çeken Rektör Aldemir, bir fidan dikerek minnettarlıklarını ifade etmek istediklerini belirterek “Yüce dinimiz, ilim yolunda çalışırken hayatını kaybedenleri şehit kabul etmektedir. Biz bu anlayışla hareket ederken, birçoğu kalleş terör örgütü PKK olmak üzere, hain terör örgütleri tarafından katledilen 152 şehit öğretmenimizin mertebeleri nicedir. Şehit öğretmenlerimize, hayatınızı vakfettiğiniz, canlarınızı bir karış toprağa feda ettiğiniz şühedaların yurduna sizler adına birer fidan dikerek minnettarlığımızı ifade edelim istedik. Bugün burada Eğitim Fakültesi önüne dikilecek fidan ve fikirleriniz buradaki genç öğretmen adaylarıyla sulanacak, kök salacak, dallanacak ve inanıyorum, bu arkadaşlarımız da sizlerden aldığı bayrağı en iyi şekilde taşıyacaktır” dedi.

“Gönüllerimiz bir"

Etkinlikte konuşan ADÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu ise “Bugün onurluyuz, gururluyuz. Ancak bugün bir o kadar da içimiz buruk. Çünkü bir yanımız, bir yarımız, öğrencilerimiz ne yazık ki, içinde bulunduğumuz salgın süreci nedeniyle fiziken aramızda değil. Ancak gönüllerimiz bir. Biz bunu biliyoruz. Birbirimizden ayrı geçirdiğimiz ilk ve son Öğretmenler Günü olsun” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi’nin yanında bulunan caddeye ‘Şehit Öğretmenler Caddesi’ adı verilerek Rektör Aldemir ve protokol tarafından caddenin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra fakülte bahçesine getirilen 152 fidan toprakla buluşturularak şehit öğretmenlerin isimlerinin yer aldığı künyeler asıldı.

Etkinliğe, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, rektör yardımcıları, fakülte dekanları ile öğretim elemanları katıldı.

Haber: Uğur Eser