Geçtiğimiz hafta Şubat Ayı ikinci meclis toplantısına damgasını vuran Kadın Heykeli tartışması sonucu Aydın başta olmak üzere tüm Türkiye'de ses getirmiş tepkiler çığ gibi büyümüştü. Tüm Türkiye sosyal medya üzerinden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na destek mesajları göndermişti.

Tatrtışmalar devam ederken bir açıklamada bugün Aydın Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Barış Altıntaş'dan geldi.

Altıntaş yaptığı yazılı basın açıklamasında Annelerin tencereleri kaynamıyor. Heykel tartışşacağımıza onların tencereleri nası kaynar bunu sağlamak gerekir diyerek şunları söyledi; " Artık hepinizin malumu olduğun üzere, geçtiğimiz hafta adı kadar Aydın şehrimiz, hiçbirimizin anılmasını istemediğimiz bir şekilde tüm Türkiye'de anıldı. Bizler kadın-erkek eşitliğine, ne yazık ki artışına dahi engel olunmaya kadın cinayetlerine, 8 Mart’a vurgu yapmak isterken, “hayır” a kalkan elleri, şehrimizin tüm Türkiye’de “kadın” a hayır diyen AKP muhalefetiyle anılmasına neden oldu.

“ Takdiri kadınlara bırakıyoruz “

Evet, AKP her ne derse desin, ne yaparsa yapsın bu şehirde her zaman kadın adı yüceltilecek, daha da yukarı taşınacak. Ancak AKP’li meclis üyeleri ve eşinin müdürü olduğu kurumun bahçesini depo olarak kullanan sözcüleri, bundan sonra kadınların yüzüne nasıl bakacak merak ediyorum. Bin bir anlamsız ve kifayetsiz kılıfla bu ayıp örtülür mü takdiri sadece ve sadece kadınlarımıza bırakıyorum.

“ Heykelden Kabak tatlısı olurmu”

Bakınız AKP’nin belediyesi Sakarya, şehrin tam da göbeğine dev bir “bal kabağı” heykeli koymuş. Şimdi vız vız vızıldayan bu AKP’lilere sormak istiyorum, bu kabak soyut mudur, somut mudur Sayın AKP meclis üyesi? Bu kabak somutsa bunun tatlısı yapılır mı? Sanata destek vermeye çalıştığı anlaşılan belediyeniz bu dev kabakla Sakarya halkına hangi subliminal mesajı vermektedir?

“ Tencere kaynatamayan Annelerin hakkını savunun “

İşin şakası bir yana bazen muhalefet etmekle kendilerini ele güne rezil etmek arasında çok ama çok ince bir fark kalıyor. Dolayısı ile ben bu arkadaşlara kadının adının ülke sathında silinmeye çalışıldığı bir atmosferde, böyle anlamsız hareketler yapmak yerine, hükümet nezdinde sonuç alacak bir takım girişimlerde bulunmalarını, ekonomik buhranda tenceresini kaynatamayan annelerin halini, Ankara’ya, AKP hükümetine gözlerine sokarcasına taşımalarını tavsiye ediyorum.

Zira işinden olan insanımız, aşından olan kadınımız her şeyden ama her şeyden daha kıymetli, haberiniz olsun " dedi.

Haber: Gonca Aksoy