Hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile kent genelinde altyapı çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) aracılığıyla altyapıyı günün ihtiyaçlarına göre yeniliyor ve kalıcı yatırımlarda bulunuyor.

Yağmur suyu, içme suyu, kaynak suyu ve kanalizasyon hatlarını inşa eden ASKİ, yatırımlarını kentin ihtiyaçları ve vatandaşların talepleri doğrultusunda belirliyor.

Bu kapsamda birçok ilçede çalışan ASKİ ekipleri; Köşk’ün Ovaköy Mahallesinde yağmur suyu hattı çalışması yaparken, Bozdoğan’ın Kızılcaköy Mahallesinde ise kaynak suyu drenaj çalışması yapılıyor.

ASKİ ekipleri İncirliova’nın Eğrek Mahallesinde grup suyu ile içme suyu deposu arası ile Germencik’in Çarıklar ve Meşeli mahallelerinde ana içme suyu dağıtım deposu arası isale hattı deplase çalışmasını tamamlandı.

İçme suyu hatlarının yapım ve yenilenmesi yapılıyor

İçme suyu hat yapımı konusunda Aydın’a sınıf atlatan ASKİ; İncirliova’nın Karabağ Mahallesi’nde içme suyu şebeke hattı, Didim’in yeni yerleşim bölgesi olan Efeler Mahallesi içme suyu hattı yapımı, Karpuzlu’nun Güney Mahallesinde içme suyu pompa terfi hattı yapımı, Bozdoğan’ın Yazıkent Mahallesinde ve Kuyucak’ta içme suyu şebeke hattı yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Kanalizasyon hat çalışmaları sürüyor

Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için kent genelinde çalışan ASKİ ekipleri, kanalizasyon hattı yapım çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürüyor. ASKİ ekipleri; Germencik’in Ortaklar Mahallesinde, Nazilli’nin İstiklal Mahallesi’nde ve Efeler’in Ata Mahallesinde kanalizasyon hattı yapım çalışması gerçekleştiriyor.

Aydın genelinde Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar halktan büyük beğeni ve takdir toplarken, vatandaşlar yapılan bu çalışmalar için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Haber: Pınar Alçin