Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da çeşitli etkinliklerle kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, bisiklet turu gerçekleştirildi. Aydın Beşiktaşlılar Derneği tarafından gerçekleştirilen bisiklet turuna katılan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da, katılımcılarla birlikte yaklaşık 7 kilometrelik rotada pedal çevirdi. Aydın Beşiktaşlılar Derneği üyelerinin, bayraklarla donattıkları bisikletler halkın beğenisini topladı. 

Yağışın engel olamadığı organizasyon Mimar Sinan Bulvarı’ndan başlayarak Batı Gazi Bulvarı boyunca devam etti ardından Adnan Menderes Bulvarı ile Kıbrıs Caddesi kavşağından Kent Meydanına kadar sürdü. Alkışlar eşliğinde yapılan bisiklet turunda Başkan Atay, halkı bu kez bisiklet üzerinde selamladı. Bisiklet turunun son noktası olan Kent Meydanı’nda halk, konvoyu alkışlarla karşıladı. 

“Cumhuriyet aşkından sırılsıklam olduk”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yoğun yağışa rağmen etkinlikten vazgeçmediklerini dile getirdi. Başkan Atay, “ Dernek başkanıma, yönetim kuruluna ve tüm Beşiktaşlılara çok teşekkür ederim. Ayrıca bu etkinliğe katılan çocuklarımıza, hanımefendilere de ayrıca teşekkür ederim. Çok yağmur yağıyordu, buna rağmen inadımızla, inancımızla bu etkinlikten vazgeçmedik. Biz yağmurdan, yaştan değil Cumhuriyete olan aşkımızdan sırılsıklam olduk” dedi. HABER MERKEZİ