Aydın Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle, tedbirler kapsamında alınan kararlarla birçok meslek grubu iş faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

Özellikle hastalığın yayılımını önlemek için alınan kararlar, esnafın işlerinin olumsuz yönde etkilenmesine ve kepenk indirmesine neden oldu. Bu süreçten olumsuz etkilenen esnafların yanında sosyal belediyecilik anlayışı ile derman belediyeciliği yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi, kendi kiracıları için yeni bir karar aldı.

Büyükşehir Belediyesi, kendi kiracısı olup kepenk indiren esnaflardan kira almama karar aldı. Aydın Büyükşehir, bu kapsamda pandemi sürecinden olumsuz şekilde etkilenen esnafın omuzundaki bir yükü daha almış oldu.

Büyükşehir Esnafın Yanında

Pandemi sürecinin ilk günlerinde bu yana esnafın ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlarda bulunarak esnafı desteklemeye devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, zorunlu tedbirler nedeniyle kepenk indiren esnafın ciddi manada gelir kaybı yaşadığını belirterek, “Büyükşehir’in kepenk indiren kiracılarına destek olmak ve geçim şartlarını kolaylaştırmak için kira almama kararı verdik. Tüm esnafa bir şekilde ulaşmaya çalışıyor ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz” dedi.

Haber: Nazan Ağırbaşer