Hafta sonu kısıtlamaları ve sokağa çıkma yasaklarının ardından haftanın ilk günü Aydınlı vatandaşlar çoluk çocuk hep beraber soluğu sokakta aldılar. Aileleriyle parkları dolduran çocuklar, hafta sonu eve kapanmanın stresini açık alanlarda ve parklarda doyasıya attı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kafe ve restoran gibi yerlerin kapatılması ve diğer kapalı alanlarda vakit geçirmenin de tehlikeli olması sebebiyle açık havada vakit geçirmek dışında bir seçeneği bulunmayan vatandaşlar güzel havaları parklarda ve sokaklarda değerlendirdiler.

‘’Sosyal mesafe sıfırdı’’

Polis ekiplerinin açık alanlarda bulunmasına rağmen vatandaşlar hiç aldırış etmeden sosyal mesafe kurallarını göz ardı ederek doyasıya güzel havanın tadını çıkardı.  Öğlen saatlerinde çocukların sokağa çıkma kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte aileler çocuklarıyla birlikte parkları doldurdu. Çocuklar kendilerini oyuna kaptırdı ve virüs tehlikesini unutarak sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiler.

‘’Mutasyon tehlikesi’’

Virüsün mutasyona uğradığı bu günlerde hava sıcaklığının da 20 dereceleri görmesinin etkisiyle Aydınlılar sokağa döküldü. Sosyal mesafe ve maskelerin unutulduğu kent meydanın da bulunan çocuk parkı adeta doldu taştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi oturma bankları da aynı şekilde boş kalmadı. Mutasyonlu virüse ve yasaklara rağmen oluşan kalabalık görenleri hayrete düşürdü. Normal günlerden bir farkı kalmayan parkların doluluk oranı oldukça arttı. Polis ekiplerinin sık sık dolaşmasına ve nöbet tutmasına rağmen vatandaşların hiç dikkat etmemesi pes dedirtti.

Haber: Berna Çağatay