Özdemir yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi, “AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddette kadınların da payı olduğunu söylemiş. İşte bu, tam bir erkek bakış açısı! Erkek düşüncesinin kadın aklında vücut bulmuş hali. Aile değerleri denilerek kadın cinayetlerine kılıf bulmak zaten üzerinde iyice düşünülmesi gereken bir düşünce yapısı. Sayın Nergis'e birkaç şeyi hatırlatmak isterim; merkeze insanı almazsanız, bireye değer vermezseniz o bireyin yok oluşuna, susmasına sebep oluyorsunuz demektir. Hiç mi bilmiyorsunuz, çevrenizde hiç mi yok, kocasından her türlü şiddeti görüp "ailem" diyerek sesini çıkarmayan kadın? 

Evet, erkek şiddetinde kadınların payı var; fakat bu pay sizin gibi düşünen kadınlara ait. Düşüncelerinizle bizlere, kadının kadına düşmanlığını gösteriyorsunuz. Şiddet ve cinayetler sürekli olarak erkekler tarafından gerçekleştiriliyorsa hangi yöne bakmalı? Tabii ki bu şiddeti gerçekleştiren erkeğe! 

Sayın Hülya Atçı Nergis; biz kadınlar "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyoruz, kesinlikle istemeyiz siz de bir şiddet mağduru olmadan bu erkek egemen düşünce yapısından sıyrılmanızı ve aramıza katılmanızı bekliyoruz. Bizler birlikteysek güçlüyüz. Biz kadınların sesi olmaya, nefesi olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Nazan Ağırbaşer