Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Programı Başkanı olarak görevlendirilen ve Kabotaj Bayramı'nda Samsun’dan denize açılan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Aydın'da CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan , CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız’la birlikte balıkçı ve su ürünleri sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Kuşadası'nda gerçekleştirilen programın ardından Didim'e gelen Karadeniz, burada Akbük Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celalettin Erol ve kooperatif üyeleri ile toplantı düzenledi. Toplantıya milletvekillerinin yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda balıkçı esnafının sorunları ve talepleri dinlenerek çözüm noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.

"CHP İKTİDARINDA SORUNLARINIZI ÇÖZECEĞİZ"

CHP iktidarında Türkiye'de esnafların sorunlarının çözüleceğini, denizcilik sektörünün yeniden ayağa kaldırılacağını söyleyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda Kabotaj Bayramı'nda başladığımız toplantılarımız kapsamında bugün Aydın'a geldik. Ben de aynı zamanda kayıtlı bir balıkçıyım ve sizlerin sorunlarını yakından takip eden, yaşayan bir kişiyim. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balıkçı esnafımızın yaşadığı sorunları çözüme kavuşturmak, sizlerin derdine derman olmak için yola çıktık. Ülke genelindeki tüm balıkçı barınaklarında görüşmelerimizin sona ermesinin ardından bir çalıştay yapacağız ve sorunlarınızı çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. CHP iktidarında sizlerin bütün sorunlarını çözeceğiz" dedi.

"BALIKÇI ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ, ONLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Didim'de önemli bir yere sahip olan balıkçılığı sürdürebilmek, esnafın sorunlarını çözüme kavuşturabilmek için çalışmalarının süreceğini söyleyen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Güzide kentimiz Didim'de balıkçılığın yeri çok önemli. Nüfusun önemli bir kısımı balıkçılık ile geçimini sağlıyor ve bu esnafımızın sorunları aşikar. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu talimatı ve Sayın Sinop Milletvekilimiz Barış Karadeniz'in gayreti ile gerçekleştirilen bu toplantılar, buluşmalar gerçekten çok önemli. Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugünde esnafın yanında, yarın da yanında olmaya devam edecek. Bizler de, Didim Belediyesi olarak, balıkçı esnafımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak için üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.