Vatandaşların 7’den 70’e ilgiyle takip ettiği festivalde önemli açıklamalarda bulunan Efeler Belediye Başkanı Atay, verdiği müjdelerle Pınarbaşı Mesire Alanı’ndaki festival heyecanına heyecan kattı. Başkan Atay’ın ilk müjdesi, Hasanefendi-Ramazanpaşa Mahallesi’ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 90 yıllık binası yapılacak çalışmalar oldu. Efeler Belediyesi olarak tarihi binayı kiraladıklarını açıklayan Başkan Atay, “Bu binayı Efeler halkına, sizlere kazandıracağız.Toprak Mahsulleri Ofisi’nin çok büyük bir hangarı var. Hangarda Romanya’dan getirilmiş keresteler var. Tek bir çivi bile çakılmadan müthiş bir dekorasyon yapılmış. Bina, demiryolunun hemen yanına konumlandırılmış. Ürünler çuvallarla vagonlara yüklenip Anadolu’nun farklı yerlerine gönderiliyormuş. İhaleye girdik ve bu binayı kiraladık. Müthiş bir yer burası. Anıtlar Kurulu’na tescilli projelerini yaptırmak istiyoruz. İhaleye çıktık fakat kimse girmedi. Biraz moralimiz bozuldu bu duruma ama devam edeceğiz. Çok özel bir yer yapacağız oraya. Yolu kapatmayı, kafeler yapmayı, tarihi binayı da müthiş bir yer yapmayı planlıyoruz.

Efeler’imize gelenler oradaki tarihi dokuyu hissetsinler, ön tarafındaki kafelerde vakit geçirip restoranda ilçemizin yöresel lezzetlerini tatsınlar istiyoruz. Bu restoranlarda yöresel yemeklerimizi sunduğumuz zaman hem kültürümüzün önemli bir parçası olan mutfağımızı tanıtacağız hem de ekonomik gelir elde edeceğiz” dedi.

“İNSANLARIN EFELER’E GELMEK İÇİN GEREKÇELERİ OLACAK”

Söz konusu binada yapılacak düzenlemeyle kadınlara hem iş yerleri hem de sanat faaliyetlerinde bulunabilmeleri için alanlar da oluşturacaklarını söyleyen Başkan Atay, “Binanın önündeki parkta da çalışmalar yaparak güzelleştireceğiz. İnsanların Efeler’e gelmek için gerekçeleri olacak. Turistler, bu güzel gökyüzünün altında temiz nefes almak, lezzetli yemeklerimizi tatmak, sözünü ettiğim bina gibi tarihi yerleri gezip görmek ve incelemek için Efeler’imize daha sık gelecekler“ diye konuştu.