Ünlü sanatçı Coşkun Sabah, Posta gazetesinde Alev Gürsoy Cimin imzasıyla yayınlanan röportajında, kızının sosyal medyaya koyduğu fotoğraflarla ilgili yaptığı açıklama Aydınlıları kızdırdı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Coşkun Sabah’ın, "Kızım Instagram’ına koymuş bikinili fotoğraflarını. Fotoğraflar elden ele dolaştı. Bu hoş bir şey mi? Ben Diyarbakırlıyım. Batılılara saygı duyuyorum. İzmirli, Aydınlı, Manisalı bunun üstünde düşünmeyebilir ama bir Urfalı, Diyarbakırlı, Antepli bunun üstüne düşer” sözleri üzerine açıklama yaparak sert dille eleştirdi.

"Sanatçı Görünümlü Çapsız"

Coşkun Sabah’ın cinsiyetçi söylemleriyle gündem oluşturma çabası içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Ülken, yaptığı açıklamada, “Coşkun Sabah denen cinsiyetçi ahlak bekçiliğine ve kültür bilgeliğine soyunmuş sanatçı görünümlü çapsız Aydınlı İzmirli ve Manisalıların sabrını zorlamış. Sana buradan ve bu söylemden gündem ekmeği çıkmaz buraların kültürü de sana had bilmeyi öğretir” ifadelerine yer verdi.

Haber: Berna Çağatay