İnfaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı, sosyal medya hesabından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit içerikli bir mektup paylaştı. Çakıcı, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı 4 sayfalık mektupta, CHP liderine “Akıllı ol”, “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın” gibi tehdit ve hakaret içerikli ifadeler yer aldı.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan tehditlerin sorumlusu olarak Cumhur İttifakı’nı gösterdi. Başkan Çankır, “Halkımız ekonomik buhranla mücadele ederken, aynı zamanda Pandemi salgını ile boğuşurken dün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na tehdit dolu mesajlar gönderilmesinin sorumlusu bu mafya babalarına konuşma imkânı veren Cumhur ittifakı liderleridir, içişleri bakanıdır, iktidardır. Bu düzeni yaratanlar ve savunanlardır. Devlet yönetme becerisi olmayanların Türkiye Cumhuriyet’ini düşürdükleri hal ortadadır” dedi.

“Nefes almakta zorlanan iktidar, mafyadan medet umuyor”

Ali Çankır, iktidarın gücünü kaybettiğini ve mafyalardan medet umduğunu belirterek, “Gücünü tüketmiş, nefes almakta zorlanan iktidar artık mafya yapılanmalarından medet umar hale mi gelmiştir. Asla unutulmamalıdır ki karanlık zihniyetlerle yan yana duranlara tarihimizde bu millet sandıkta gereken cevabı vermiştir tekrar vermeye de hazırdır. İktidara ve ortağına en basit bir eleştiride bulunanların aynı gün gözaltına alınıp tutuklatıldığı bu şartlarda a AKP-MHP kadroları ve İçişleri Bakanı halen neden sessiz kalıyor” ifadelerini kullandı.

“Toplumsal barış için haykırıyoruz”

Başkan Çankır, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun terör saldırısına uğradığını ifade ederek CHP örgütlenmelerinin, toplumsal barış için mücadelelerini sürdüreceğini belirtti. Çankır, “Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş milyonların Genel Başkanı terör saldırısına uğramış, birçok tehdide maruz kalmış fakat hiçbir zaman yolundan dönmemiş, hedeflerinden vazgeçmemiştir. 37. Kurultayda 2. yüzyıla çağrı beyannamemizde Cumhuriyet Halk Partisinin tüm kadroları olarak hedef koyduğumuz en önemli amaçlarımızdan birini, CHP Aydın örgütleri olarak tüm kadrolarımızla bir kez daha haykırıyoruz; toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleriyle ve yeraltı suç örgütleriyle mücadelemiz ödün vermeksizin sürdürülecektir” şeklinde konuştu.

Haber: Berna Çağatay