TUİK’e bile ocakta asgari ücretle yani 2800 liraya alabileceği pazar, market masrafını bugün almaya kalksa, tam 3300 lira parasının olması gerekiyor vatandaşımızın. Peki, nerede bu 500 lira… Kim aldı asgari ücretlimizin parasını daha yıl dolmadan beyler.

Suçlu kim? Bakkal, market hangisi… Suçlu sizsiniz ey AKP siz!

Böbürlendiğiniz tanzim satışta bile üreticiden çıktığı fiyatın 3 katına sebze meyve satıyorsunuz.

Ocak ayında 10 liraya satılan karnabahar, Eylülde 30 liraya çıkmış ya. 2019 Ocakta 9,5 lira olan çiçek yağı, bugün 19,5 liraya gelmiş. Tam %100 zam. 5,9 lira olan mercimek 14,6 liraya çıkmış, %140 zamlanmış.

Sizin yüzünüzden 12 ay çalışan asgari ücretli, her yılın 1 ayını zamlara çalışarak harcıyor.

İnsanlar sizin yüzünüzden memleketten umudunu kesti. Bakın gençlerimiz, evlatlarımız artık ülkeden gitmek istiyor. Ülkemizde yaşayan gençlerimizin tam %43’ü başka bir ülkede hayat kurmak istiyor.

Duyuyor musun Mustafa Savaş? Gençlerimizin şu kadim topraklarda gelecek kurma hayallerini bile ellerinden aldınız. Ne günahı var bizim gencecik fidanlarımızın, bu umutsuzluk hiç mi vicdanınızı yaralamıyor, hiç mi rahatsızlık duymuyorsunuz? Yarattığınız bu tablo siyaset hayatınız bittiğinde de bir karabasan gibi sizi takip edecek, mağdur ettiğiniz gençlerimiz, çocuklarımız asla affetmeyecek sizleri…

Bak senin mesela bir ABİM projen vardı. Sahi ne oldu o iş? İktidar partisinde vekilsin, nerde vaatlerin, niye yapmıyorsun, hükümet gücü elinde değil mi?

Milletin, işçinin, fakru zaruret içine düşürdüğünüz halkımızın derdiyle neden bir kere bile ilgilenmezsin? Ne yaparsın peki, gelir DSİ misafirhanesinde oturur oturur gidersin. Tabi şimdi DSİ’nin yeni müdürüne sormak lazım, belki araştırmak ister. Müdür bey Mustafa Savaş’ın misafirhanede özel sabit odasının, çalışma ofisinin, özel toplantılarını yapacak mekânın olduğu iddia ediliyor, ne diyorsun bu iddialara? Şoförü bile orada kalıyormuş sözde. Soruyorum, şimdiye kadar kaç gün kalmış, kaç lira ödemiş, yemeğini ayrı yerde mi yer, ne öder? Evet, cevap bekliyorum müdür bey. Bunlar milletin derdiyle zaten hem hal olmaz, bari sen kamuoyunu aydınlat, görsün bilgilensin kamu vicdanı, onu dahi esirgemeyin bu milletten.

Polat Bora Mersin

CHP Efeler İlçe Başkanı