Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, gündemi meşgul eden zamlar hakkında basın açıklaması yaptı.

CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Ekiz, yaptığı basın açıklamasında Avrupa’da yaşayan emekliler ile Türkiye’de yaşayan emeklileri kıyasladı. Ekiz, “Bizi kıskanan Avrupa'da emekliler, çalışma hayatlarını noktaladıklarında dünya seyahatine çıkıyorken, bizde durum nasıl? Emeklilerimiz, yıllarca ülkesine hizmet etmiş insanımız, emekli aylıklarıyla bırakın gezmeyi, tencere kaynatamadıkları için ya tekrar çalışıyor ya da iş arıyor” dedi.

"Bu zam hangi vicdanın ürünüdür"

Efeler Kadın Kolları Başkanı Ekiz, yapılan zamların yetersizliği vurguladı. Ekiz, “Açlık sınırının ve hatta asgari ücretin altında yaşam savaşı veren emeklilerimizin, biraz olsun nefes alacakları umuduyla merakla bekledikleri aylık artışlarından çıka çıka memur emeklisine yüzde 7.36 BAĞ-KUR ve sigortalı emeklisine yüzde 8.36 zam çıktı. TÜİK'in zorlama verilerine göre bile gıda enflasyonunun yüzde 20.6 olduğu bir ortamda emeklilerimize yapılan bu zam hangi ekonomik modelin ve vicdanın ürünüdür merak ediyorum. 13 milyon emeklimiz yine aç kalacak, yine üşüyecek, yine ezilecek” ifadelerini kullandı.

"Kaptanın yalan söylediğini herkes biliyor"

CHP’li Ekiz, yaptığı basın açıklamasında Ak Parti hükümetini ağır eleştirdi. Ekiz, “AKP iktidarında; bir zümrenin zevki sefa içinde yaşadığı, aynı zümrenin ve yandaşlarının, tüm kaynaklarımızı sömürerek halkın her kesimini yoksullaştırdığı bir ülke durumuna geldik. Elbette bu böyle gitmeyecek. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin halk nezdindeki referansı, partimizi ilk seçimde iktidara taşıyacak. Çünkü herkes biliyor geminin su aldığını, herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini ve herkes biliyor zarların hileli olduğunu” şeklinde konuştu.

Haber: Nazan Ağırbaşer