Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tarımsal üretimi desteklemek ve teşvik etmek için ilçenin bereketli topraklarında üretime devam ediyor. Şevketibostan, enginar, kuşkonmaz, kekik, ekmeklik buğday, karakılçık buğdayı ve daha birçok tarımsal ürünü yetiştiren Efeler Belediyesi, Gödrenli Mahallesi’ndeki 30 dönümlük domates tarlasından ilk mahsulü aldı. Nisan ayında domates tohumlarını toprakla buluşturan işçiler, sepetlerini %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda işlenecek domateslerle doldurdu.

Fabrikada işleniyor, efe bakkal'da sunuluyor

Hasat edilen domatesler, Efeler Belediyesi'nin tarım arazilerinde yetiştirilen diğer ürünler gibi belediyenin %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası'nda işlenecek. Fabrikanın tamamı kadın olan işçilerinin üreteceği İtalyan bir çeşit olan San Marzano domates konserveleri, Efe Bakkal raflarında vatandaşların tüketimine sunulacak.

Efeler halkına daha rahat bir yaşam sunmak için tarımsal çalışmalara da önem verdiklerini söyleyen Başkan Atay, "Efeler halkımız için güvenli, sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdayı sağlamayı görev biliyoruz. Halkımıza ve Efeler'imizin bereketli topraklarına olan borcumuzu ödemek için tarımsal çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.