Beyaz önlüklerin yöresel lezzetleri sunmak için giyileceği festivalin programı açıklandı. Üç gün boyunca devam edecek lezzet şöleninde yemek yarışmaları, mutfak atölyesi çalışmaları, sergiler, paneller, söyleşiler gerçekleştirilecek. Hazer Amani, Haldun Dormen, Mustafa Alabora gibi ünlü isimlerin de yer alacağı Efeler Gastronomi Festivali’nin kapanışında ise pop müziğin sevilen ismi Gülşen sahne alacak.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM EFELER HALKIYLA BULUŞACAK

Başkan Atay’ın Efeler’e özgü tatların ve Ege mutfağının tanıtımı için büyük önem verdiği festival, 25 Mart Cuma günü saat 14.00'te düzenlenecek törenle başlayacak. Açılışın ardından Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan’ın “Mitolojiden Günümüzü Zeytin Ağacı” isimli sergisi ziyarete açılacak. Aynı gün saat 15.00’te ise Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla’nın moderatörlüğünde “Batı Anadolu’da Zeytinyağı Kültürü” adlı panel düzenlenecek. Aydın Profesyonel Aşçılar Derneği saat 16.00’da Mutfak Atölyesi çalışmaları ile festivale katılanlara keyifli bir açılış gösterisi sergileyecek. Sergiler, paneller ve tadı çalışmaları ile devam edecek ikinci günde ise usta şef Hazer Amani ve Türk tiyatrosununduayen isimleri Haldun Dormen ile Mustafa Alabora, Efelerli vatandaşlarla buluşacak.

Festivalin son günü sunumlar, söyleşiler, yarışmalar ve gösteriler gün boyu tüm coşkusuyla sürecek. Kapanış ise görkemli bir konserle yapılacak. 27 Mart Pazar akşamı pop müziğin büyük ismi Gülşen sevilen şarkılarını Efelerli vatandaşlar için söyleyecek.

AYDIN’IN YÖRESEL TATLARI YARIŞACAK

Festival kapsamında düzenlenecek yemek yarışmaları da kıyasıya bir lezzet mücadelesine sahne olacak. En lezzetli tabağı sunmak için kolları sıvayacak yarışmacılar, festivalin ilk günü "Enginar Yemekleri ve Zeytinyağlılar", ikinci gün "Aydın Yöresi Et Yemekleri", son gün ise "Aydın Yöresi Tatlıları" temalı yarışmalarla hünerlerini ortaya koyacak.