Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın yönetiminde belediyenin meclis salonunda gerçekleştirildi.Gündemdeki 15 madde ile gündem dışı 2 maddenin görüşüldüğü oturumda öne çıkan konu, Efeler Belediyesi için tasarlanan yeni logo oldu.

Gençlerin Ortak Fikrini Aldık

Bir süredir gençlerden, Efeler’in dinamizmini yansıtan modern bir görsel anlatıma sahip olunmadığı yönünde şikâyet aldıklarını söyleyen Başkan Atay, yeni tasarımda lise ve üniversiteli gençlerin ortak fikri olarak Efeler’in “e”sini öne çıkartma kararı aldıklarını söyledi. Efeler Belediye Başkanı Atay, “E” harfinin hem Efeler’in sembolü hem de belediyenin vizyonu içinde olan; efe, ege, enerji, empati, eğitim, eşitlik, emek, ecdat, edep gibi birçok kıymetli sözün baş harfi olduğuna dikkati çekti.

Hem Geleneğe Hem Geleceğe Cevap Veriyor

Başkan Atay konuşmasının devamında; “Genç grafikerlerin çeşitli fikirlerini birleştirip “e” harfine bir efe duruşu verdik. Bu duruşla aynı zamanda sarılmayı, kardeşliği, dostluğu, barışı tasvir ettik. Bir el kalpte bir el beyinde duruşuyla tasavvufa ve ahilik selamına gönderme yaptık. Bu yeni logo Efelerli gençlerin logosu olarak ortaya çıktı. Grafik tasarım uzmanlarına fikirlerini sorduk, düzeltmeler yapıp son haline getirdik. Efeler bize değil gençlere emanet olduğu için kentimizin yeni logosu da gençliği yansıtmak zorundaydı. Hem geleneğimize hem geleceğimize selam veren bu tasarımın Efeler’in yeni logosu olmasını gençlerimiz adına sizlere öneriyor, desteğinizi bekliyorum” ifadelerine yer vererek yeni logo Meclis üyelerinin büyük çoğunluğu tarafından beğeniyle karşılanan tasarım, oy çokluğuyla Efeler Belediyesi’nin yeni logosu olarak belirlendi.