İnfaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı, sosyal medya hesabından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit içerikli bir mektup paylaşmasının üzerine CHP Aydın Teşkilatı’ndan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini belirten açıklamalar yapıldı.

“Tehdit edebilecek cüreti nasıl bulabilmiş?”

CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz yaptığı açıklamada, “Ülkemizin getirildiği noktaya bakın. İktidarın küçük ortağı Bahçeli’nin özel isteği ile cezaevinden çıkarılan bir mafya ağası, aynı zamanda çocuğunun gözü önünde eşini öldürebilecek kadar gözü dönmüş bir kadın katili olan Alaattin Çakıcı, bu ülkenin küllerinden doğan kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ve tehdit edebilecek gücü ve cüreti kendisinde nasıl bulabilmiş” dedi.

“İktidar mafyadan medet umuyor”

Başkan Özlem Ekiz, iktidarın mafyadan medet umduğunu ve tehditler karşısında boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Başkan Ekiz, “Hak, hukuk bilmeyen, Anayasayı delik deşik eden iktidar bugün mafyadan medet umacak hale gelmiş ki, henüz hukuki hiçbir adım atmadı. Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU da, her daim onun arkasında olan biz Cumhuriyet Halk Partililer de, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tehdit ve hakaretlerinize aldırmadan, halkımızın yanında dimdik yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Mafyalara nefes aldırmayacağız”

Başkan Ekiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı ele alması durumunda mafyavari oluşumlara izin verilmeyeceğini belirterek, “İktidarınıza destek yarışına giren mafyanızı da alıp gidecek, tarih sayfasından çok yakında silineceksiniz. Çabanız nafile. CHP iktidarında mafyanın nefes alamayacağını herkes biliyor” şeklinde konuştu.

Haber: Berna Çağatay