Geçtiğimiz günlerde Koçarlı Belediyesi tarafından çöplerin kazılan çukurlara doldurulmasıyla ilgili çıkan haberlerle gündeme oturmuştu. Bu haberlerin ardından açıklamalar peş peşe gelirken son açıklama ise,  Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Gürdal’dan geldi. Gürdal, kendi sosyal medya hesabı olan Facebook üzerinden açıklama yaparak, “ Koçarlı dışında 16 ilçe bu plana uygun davranmaktadır” dedi. 

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz tarafından yapılan ve Koçarlı Belediyesi’nin savunmaya çalışıldığı skandal açıklamaya yanıt gecikmedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Gürdal, sosyal medya hesabında yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; ”Bugün Koçarlı ilçemizde evsel katı atıkların bertaraf edilmesiyle ilgili olarak yapılmış olan ve kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarla ilgili; bilgi verme gereği duyulmuştur. 5216 sayılı Büyükşehir yasası gereğince, ilçe belediyelerinin evsel atıklarını en yakın aktarma istasyonu ya da bertaraf tesisine getirmeleri zorunludur. 7 yıl önce Mahalli Çevre Kurulu ile birlikte Büyükşehir atık yönetim planı yapılmış ve eksiksiz uygulanmaktadır. Koçarlı dışında 16 ilçe bu plana uygun davranmaktadır. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi kanunlarla kendisine verilen görev ve sorumlulukları sonuna kadar yerine getirmekte olup çevrenin korunması ve sürdürülebilir çevre yönetimi ile ilgili de görevini eksiksiz yerine getirmektedir” diyerek sözlerine son verdi.
Haber: Cemil Ağırbaşer