Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazilli’ye kazandırılan 6 bin 500 metrekarelik Kent Meydanı ile 3 bin 100 metrekarelik yeraltı otoparkı düzenlenen görkemli tören ile açılışı yapıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliği yaptığı açılış törenine; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yanı sıra, CHP Aydın milletvekilleri Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Söz verip yaptıkları kent meydanı projesinin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Değerli Nazillililer hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu gece burada olmaktan, doğduğum topraklara hizmet etmekten onur duyuyorum.  Biz seçimlerde bu meydanda siz değerli Nazillililere bir söz vermiştik. İstasyon Meydanı’nda yeraltı otoparkı yapacağımızı söylemiştik. Bu gün sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. İşte bu gece resmi açılışını sizinle gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Konuşması kalabalık topluluk tarafından sık sık coşku ile alkışlanan Başkan Çerçioğlu konuşmasının sonunda; “Gençler sizinle gurur duyuyorum. Gözleriniz pırıl pırıl. Çok coşkulu bir topluluk görüyorum. Söz verdik yaptık. Nazilli’mize hayırlı olsun” dedi.

 

Yıllardır Nazilli için hayal olan bir projenin, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından çok kısa bir sürede tamamlandığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; "Hem şahsım hem de şehrim adına çok teşekkür ediyorum. Seçimlerde burada bir söz vermiştik. Ne yaparsak birlikte yapacağız demiştik. Nazilli’nin on yıllardır süren hayalini gerçekleştirdiniz. Birçok başkanımızın yapamadığı bu güzel hizmeti Nazilli’mize kazandırdınız. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda Onuncu yıl marşı eşliğinde, el ele halkı selamlayan başkanlar toplu olarak açılış kurdelesini sahnede kesti. Görkemli açılış töreni sonrası Gripin gurubu verdiği konserle meydandaki kalabalığa coşku dolu anlar yaşattı.