Korona virüs salgınından etkilenen birçok işletme, normalleşme süreci ile birlikte tekrar canlanmayı beklerken otellerin açılması ile birlikte tur şirketleri de umutlandı. Tur paketlerini, alınan tedbirlere göre güncelleyen şirketler, 15 Haziran’dan sonra gezilerine başlayacak. Aydın’ın önde gelen tur firmalarından olan Fibar Tur’un sahibi Fırat Barışık, “İç turizmde hareketlilik başlarken bizler de önce sağlık ilkesiyle tur paketlerimizi hazırladık” dedi.

“TURİZM TAM ANLAMIYLA DURMUŞTU”
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin, birçok sektörü etkilediğini ifade eden Barışık; ”Salgından en çok etkilenen sektörlerin başında, turizm sektörü geliyor. Birçok ülke sınırlarını kapatırken vatandaşları için de sokağa çıkma yasağı uyguladı. Bu nedenle turizm tam anlamıyla durdu. Fakat Cumhurbaşkanlığı normalleşme planına göre 1 Haziran itibariyle iç turizm yavaş yavaş başlıyor. Dış turizm başlaması için şuan için net bir bilgi yok maalesef. Sokağa çıkma yasaklarında tüm Türkiye çok sıkıldığı için iç turizmin başlamasıyla da hareketin olmasını bekliyoruz. Biz bu süreçte ofisimizi tamamen hiç kapatmadık. Tüm misafirlerimizin isteklerine cevap verdik. İade iptal ve erteleme işlemlerini gerçekleştirdik. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde misafirlerimizin iptal, iade işlemlerini evlerde gerçekleştirdik” dedi.

“TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”
Ülke olarak çok zor bir dönemden geçildiğinin altını çizen Barışık; “Artık normalleşmeye başlıyoruz. Yeni normalleşmeye göre yeni turizm tedbirleri bizleri bekliyor. Önce sağlık diyerek hareket ettiğimizden dolayı korona virüs sonrası turlarımıza tedbirlerle başlıyoruz. Yurtiçi turlarımızda otobüs kapasitesini sosyal mesafeye uygun şekilde yüzde 50 olarak güncelledik. Satış ofisimiz ve tüm otobüslerimiz düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Her turda misafirlerimize ücretsiz kişiye özel maske ve kolonya vereceğiz” dedi.

İLK TUR 15 HAZİRAN’DA
Salgın dolayısıyla birçok tedbirleri aldıklarını ifade eden Barışık; “Konaklama yapacağımız otellerde tüm tedbirlerin alınmasını ve COVİD-19 sertifikası almış olmasına dikkat edeceğiz. Her misafirimizin ve personellerimizin tur öncesi ateş ölçümlerini gerçekleştirip yolculuğa öyle başlayacağız. Turlarda dağıtacağımız ikramların kapalı paket olmasına dikkat edip hijyenik eldivenlerle servis edeceğiz. 15 Haziran’dan sonra alınan tedbirlerle önce sağlık diyerek en iyi şekilde yine gezmeye başlayacağız. Tüm Aydın’lı hemşerilerimizi gezilerimize bekliyoruz” dedi.

Haber: Uğur Eser