Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gurbet Çamoğlu’nun katkılarıyla hayat bulan “Pandemi sürecinde vefat eden Sağlık çalışanları için hatıra Ormanı” projesi fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. 

Fidan dikim etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz’ün yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Barış Altuntaş, Efeler Belediye Başkan Vekili Abidin Arslan, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serkan Öncü, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gurbet Çamoğlu, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, pandemi sürecinde mücadelenin aralıksız sürdüğünü belirterek bu sürecin başında üniformasıyla savaşan hekim ve sağlık çalışanlarının emeklerinin çok büyük ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde cansiperane çalışan sağlık çalışanlarının hakkının ödenemeyeceğini ifade ederek; “Allah hepsinden razı olsun. Gönül ister ki bu mücadelenin sonucunda yara almadan çıkalım. Bu mücadeleyi dünya gözüyle kaybetmiş ahiret gözüyle kazanmış şehit sayılacak 176 sağlık çalışanımızın şehadeti için buradayız ve bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Fedakâr hekim ve sağlık çalışanları için yaklaşık 200 çınar ağacı fidanını dikiminin yapıldığını belirten Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gurbet Çamoğlu, “Pandemi sürecinde kaybettiğimiz sağlık şehitlerimiz için bu etkinliği düzenledik. Bize destek olan Tarım ve Orman Müdürlüğüne, İlçe Tarım Müdürlüğüne ve ev sahibi olarak bize bu alanı sağlayan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e çok teşekkür ediyorum. Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızın hatırası burada bu fidanlarla yaşayacak.” dedi.

Haber: Gonca Aksoy