Buharkent Kaymakamı Kemal Ülkü, İlçe Emniyet Amiri Vekili Fatih Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Tevfik Ural ve Nazilli Bölge Trafik Amiri Mehmet Gençoğlu’nun da katıldığı denetimlerde, İlçe Jandarma uygulama noktasında Denizli’den Aydın yönüne giden toplu taşıma araçları yolcuları ile birlikte Kovid-19 ve asayiş denetiminden geçti.

Denetimlerde ekiplerin kullandığı cihazlar sayesinde denetimlerin kısa sürmesi yolcu ve sürücüleri mutlu etti. Denetimlerden memnuniyetlerini dile getiren sürücüler, “Biz zaten maskesiz yolcu almıyoruz. Pandemi kurallarına uygun sayıda yolcu aldığımız gibi maskesi olmayan yolcularımıza da maske veriyoruz. Bu tür denetimler hem hastalığın yayılmasında hem de asayiş açısından sakıncalı kişilerin yakalanmasında büyük önem taşıyor. Ekiplerin teknolojiyi kullanmaları sayesinde denetimler de çok kısa sürdüğü için fazla beklemeden yolumuza devam edebiliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Buharkent Kaymakamı Kemal Ülkü, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “İçişleri Bakanlığı’mızın çıkarttığı genelge ile çoklu yolcu taşımacılığı yapan taşıtlar bugün olduğu gibi emniyet ve jandarma birimlerimizce sık sık denetlenmektedir. HES kodu, kapasitede yüzde 50 şartı, maske-mesafe, hijyen noktasında denetimler gerçekleştiriyoruz. Günde yaklaşık 250 civarı vatandaşın HES kodu ve GBT’si sorgulanıyor. Aynı uygulamayı ilçemiz genelinde de günlük 100-150 kişi arası sorgulama yapmaktayız. Buradaki amacımız; filyasyona uymayan, temaslı veya pozitif olan, kurallara uymayarak sahaya çıkan kişilerin tespitinin yapılmasıdır. Bu durumda olanlara da gerekli cezayi işlemler uygulanmaktadır. Aynı zamanda vatandaşlarımıza da bilgilendirme yapmaktayız. Ekiplerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyor, vatandaşlarımıza da kurallara uymaları konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

(İHA)