Başkan Dinçer: “Çember daralıyor”

Çine’de artan koronavirüs vakaları sebebiyle Kaymakam Turan Erdoğan acil bir toplantı düzenlendi. Toplantıya; Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Sağlık Müdürü Ensar Uygun, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Soydan Hekim’in katıldı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ilçede son günlerde koronavirüs vaka sayısının hızla artış gösterdiğini söyledi. Eskiden uzaklardan haber aldıkları pozitif vakaların artık en yakınlarına kadar geldiğine dikkati çeken Başkan Dinçer, “Çember giderek daralmaktadır, kurallara uymazsak ilçemizde sıkı tedbirlerin uygulanması kaçınılmaz olacak. Şu anda düğünlerimiz yasak, sadece nikah törenlerine izin veriliyor, o da 1 saat ve en az katılımcıyla tedbirler alınarak yapılıyor” dedi.

Bu dönemde en çok bulaşmanın görüldüğü yerlerin evlerde yapılan doğum günü kutlamaları, ev gezmeleri, taziye ziyaretleri ile pazar yerinden kaynaklı olduğunu vurgulayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer sözlerine şöyle devam etti: “Bizler denetimlerimizi en sıkı şekilde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Fakat esnaf ve vatandaşlarımız kurallara dikkat etmemekte ısrar ederse ilçemizde sıkı tedbirler uygulanmaya başlanabilir. İlk olarak restoran, kafe ve kahvehaneler ile pazar yerinin kapanması gündeme gelecektir. Bu tedbirlerin uygulanmaması için esnaf ve vatandaşlarımızın kendi tedbirlerini almaları ve kurallara uymaları büyük önem arz etmektedir. Lütfen hep birlikte kurallara uyalım.”

Haber: Uğur Eser