Aydın’ın Didim ilçesinde rant odaklarının yıllardır devam ettirdiği algı operasyonu yeniden başlatıldı. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın çalışmalarıyla altın çağını yaşayan Didim’de Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu’na silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, oğlunun yanında Hacıfettahoğlu’na kurşun yağdırılmıştı. Daha önce de kanunsuzluğa geçit vermeyen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve hizmet kadrosu çeşitli saldırılara uğramıştı. 

Beraat kararı verilmiş dosyalarla algı operasyonu

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkında açılan bir davada Didim Adliyesi tarafından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiş, yıllar süren kara propaganda da son bulmuştu. Didim Belediyesi’nden istediğini elde edemeyen çevrelerin üst mahkemeye itirazı sonrası yeniden başlayan süreçle ilgili havuz medyası tarafından iftira içerikli yayınlar yapılmaya başlandı. Tek bir karar, somut bilgi ve belgenin bulunmadığı davayla ilgili ortada bir suç varmış gibi yayınlar Didimlilerin de tepkisini topladı.

‘Didim altın çağını yaşıyor, her şeyin farkındayız’

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile Didim’in çehresinin değiştiğini söyleyen vatandaşlar, son günlerde yapılan hizmet ataklarıyla karanlık odakların rahatsızlık yaşayacağını tahmin ettiklerini söyledi. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın yanında olduğunu söyleyen Didimliler, “Yıllardır aynı yalanı evirip çevirip önümüze çıkartıyorlar. Kimsenin dinlediği de umursadığı da yok. Başkanımız oyunu arttırarak seçilmeye devam ediyor. Herkes, her şeyin farkında” ifadelerini kullandı. 

‘Hedefte Atabay değil Didim ve Didimlinin hakkı var’

Süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Didim siyasetinin önemli bir ismi ise, “Bu haberlerin arkasında çok ciddi bir rant çetesi var. Bunların asıl amacı Deniz Atabay değil Didim. Didimlinin hakkı için mücadele eden Ahmet Deniz Atabay’ı hedef tahtasına koyarak yıpratmaya çalışıyorlar. Bugün Ahmet Deniz Atabay’ın eğilip büküldüğünü görseler Didim’e çökmeye kalkarlar. Buna da Didimli izin vermez. Son seçimlerde görüldüğü gibi Deniz Başkan oyuna oy ekleyerek seçiliyor ve seçilmeye devam edecek” dedi.