Avrupa genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında artan vakaların önüne geçilemiyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 24 bin 701 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği, toplam vaka sayısının 942 bin 275’e ulaştığı belirtildi.

 
Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 310 kişi hayatını kaybetti, toplam ölü sayısı 45 bin 675’e yükselirken İtalya’da ise son 24 saatte tespit edilen 24 bin 991 yeni vaka ile günlük vaka sayısında rekor kırıldı. İtalya’da ayrıca, son 24 saatte yapılan koronavirüs testi, salgının başından bu yana bir günde yapılan en yüksek test sayısı oldu.

Bulaşma hızı kontrolden çıkabilir

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tedbirlerin protestolara yol açmasına değindi. Conte, "Kısıtlamaların sert olduğunun farkındayız. Ama bulunduğumuz konumda virüsün bulaşma hızını yavaşlatamazsak bulaşma eğrisi tamamen kontrolden çıkabilir" dedi.

Nottinghamshire bölgesinde yüksek kısıtlama

İngiltere hükümeti virüsün yayılmasını engellemek amacıyla ülke çapında uygulanan yerel kısıtlamaları genişletti. Bugün Nottinghamshire bölgesinde Cuma gününden itibaren en yüksek kısıtlama seviyesinin uygulanacağını duyurdu. Nottinghamshire bölgesinin en yüksek kısıtlama seviyesine taşınmasının yanı sıra bu bölgede saunalar ve buhar odaları, dövme salonları, solaryum ve manikür salonlarının da kapatılacağı açıklandı. (İHA)