Türkiye’de son zamanlarda artan koronavirüs vaka sayılarının ardından Bilim Kurulunun tavsiye kararları doğrultusunda yeni kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasağı getirildi. Hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması gelmesinin üzerine şehir içi otobüs sefer saatleri ile ilgili Aydın Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın açıklama yaptı.

Cumartesi Günü Sefer Saatlerinde Değişiklik Yok

Başkan Yalçın, cumartesi günü kısıtlamaların olmadığını ve sefer saatlerinde değişiklik olmayacağını belirtti. Başkan Yalçın, “İç İşleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre, saat 20.00’den sonra Alışveriş merkezleri, marketler, berberler ve kuaförler gibi işletmeler kapanacak. Bu kapanan işletmelerde çalışan vatandaşlarımızı evlerine ulaştırmak için 22.00’ye kadar seferlerimiz devam edecek. Bu Cumartesi için bir kısıtlama yok o yüzden cumartesi günü de sefer saatlerinde değişiklik olmayacak” dedi.

Sınav Günü Sefer Saatlerinde Değişiklik Olacak mı?

Başkan Yalçın, Pazar günü yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınavı dolayısıyla vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde sefer saatlerinde düzenleme yapacaklarını dile getirdi. Başkan Yalçın, “Pazar günü sabah ilk seferlerimiz olmayacak. Yasak ve kısıtlamaların ilk gününde ÖSYM sınavı olduğu için vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına saat 08.20’den itibaren seferlerimiz başlayacak” ifadelerini kullandı.

"Şuan Değişiklik Yok"

Başkan Yalçın, “Aydın İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda Efeler için değişiklik olması halinde yeni sefer saatlerinde düzenleme yapacağız. Ancak şuan için mevcut sefer saatlerinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Uğur Eser