Aydın’da 32 yıldır faaliyet gösteren Saray Börek, lezzetini ve kalitesini korumaya devam ediyor. 1987’den bu yana Aydınlılara hizmet veren Saray Börek’in önceliği ise kaliteli ürün üretmek.

Efeler Adnan Menderes Bulvarı’nda 32 yıldır sabahların vazgeçilmezi olan Saray Börek, yıllardır aynı kalitede hizmet vermeye devam ediyor. Daha önceleri pastacılık sektöründe çalışan Durmuş ve Durgut Acar kardeşlerin 1987 yılında açtıkları fırın, Efeler halkının her gün uğrak yerlerden biri haline geldi. Aslen Çineli olan Acar kardeşler yaklaşık 50 yıldır Efeler’de yaşıyor. 8 kişilik ekibi ve sıcacık fırınlarında her gün güler yüzle müşterilerini karşılıyorlar.


“Önemli olan zirvede kalmak”


Ürünlerin diğer işletmelerden farklı olmasının yegane sebebinin işlerini aşkla yapmaları olduğunu belirten Durmuş Acar; “Mesleğim konusunda çok titizim. Bu işletmede hata bir gün olur, ikinci gün olmaz. İşin sırrı da bence bu. En kaliteli ve en pahalı ham maddeyi biz kullanıyoruz, bu sebeple ürünlerimiz de kaliteli oluyor. Çünkü önemli olan zirveye çıkmak değil, zirvede kalmak. Şuanda orada kalabilmenin mücadelesini veriyoruz. Bizim öncelikli amacımız para kazanmak değil, nasıl uzun yıllar ayakta kalabiliriz, en iyi hizmeti nasıl sunabiliriz düşüncesidir” dedi.


“Burada üretip burada satıyoruz”


Kalitesi ve malzemesinden dolayı işletmeyi en çok ön plana çıkaran ürünlerinin serpme börek olduğunun altını çizen Acar; “Serpme böreğin yanı sıra tahinli ekmek, yağlı simit gibi çeşitli ürünlerimiz var. Kurabiyelerle birlikte en az 10 çeşit ürünümüz her gün mevcut. Kalitemizin zirvede kalmasının bir diğer sebebi ise dışarıya toptan ürün vermememizdir. Burada üretip burada satıyoruz. Maksimum kazanacağımızın yarısını kazanalım yeter ki helal kazanalım. Piyasalardaki durgunluk dönemlerinde bile işlerimiz her zaman olduğu gibi verimli geçiyor bunun sebebi ise köklü ve güvenilir bir işletme olmamızdır” dedi. Saray Börek’in sabah saatlerinde işe gidenlerin ilk durağı olduğunu sözlerine ekleyen Acar; “Sabah saat 8 ile 11 arası yoğun oluyor. Devam eden saatlerde ise peyder pey satış yapıyoruz. Ürün fırında pişip tezgahta beklemiyor. Talep oldukça üretim yapıyoruz. İmkanlar dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bizimle beraber 8 kişi çalışıyoruz. Hiçbir zaman patronluk yapma niyetinde olmadım. İşçi arkadaşlarla birlikte çalışıyorum sürekli. En eski çalışanımız, ustamız 25 yıldır bu işletmenin bünyesinde. Bir çalışanımız 15 yıldır burada. Gözünü bu dükkanda açtı diyebiliriz” dedi.

Haber: Uğur Eser / Fatih Baştürk Dal