Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında 'Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili Bakanlığımız tarafından bazı düzenlemeler yapılmıştır. İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacaktır' ifadeleri yer aldı.

Uzaktan Eğitim Süresi Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzaktan eğitimin 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

Karne Notlandırması Nasıl Olacak?

MEB’den yapılan açıklamada, ilkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları ders etkinliklerine katılım puanı ile belirleneceği ifade edildi.

Ortaokul ve liselerde ise birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecek. İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla sadece ortaöğretim öğrencileri, kendi isteklerine bağlı olarak, 28 Aralık Pazartesi gününe kadar velilerinin okul yönetimine başvurması halinde, öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türünde olması kaydıyla, ‘o tarih’ itibariyle bulundukları illerde sınavlara katılabilecek.

İkinci Döneme 15 Şubat'ta Başlanacak

25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine, ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek. Böylece 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi üç haftalık yarıyıl tatilinin ardından 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Haber: Berna Çağatay