30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde hasar gören Söke Nebahat Alpan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, imzalanan protokol çerçevesinde bir yıl boyunca ADÜ’nün Söke’deki Mimarlık Fakültesi binasında eğitimlerine devam edecek. ADÜ binasının halihazırda aktif olarak kullanıldığını ve yeni bölümlerin açılması için Yükseköğretim Kuruluna Üniversite Senatosundan tekliflerin gittiğini açıklayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, önümüzdeki yıldan itibaren ilgili binada Mimarlık Fakültesinin parlak öğrencilerinin öğrenim sürdüğü bir dönem yaşanmasını umduklarını söyledi. Rektör Aldemir, binayı geçici bir süreyle Sökeli küçüklerle paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Kapılarımız her yaş grubundan öğrenciye açıktır

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz bir devlet üniversitedir, kapılarımız sadece gençlere değil her yaş grubundan öğrenciye sonuna kadar açıktır. Söke’deki okulumuzun durumunu haber alır almaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cumali Öksüz’ün koordinasyonunda öğrencilerimizin eğitiminin aksamaması adına gerekli çalışmayı başlattık. Üniversitemiz çatısı altında minik öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacak olmak bizler için oldukça değerli” dedi.

İş birliğinin mimarlarından Söke Kaymakamı Soner Zeybek başta olmak üzere öğrencilerin sorumluluğunu üzerinde hisseden kamu kurum ve kuruluşlarının örnek bir çabaya imza attıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz ise şunları söyledi: “Eğitimin devamlığını sağlamak adına yürütülen çalışma oldukça önemli. Üniversite olarak öğrencilerin eğitimine devam edebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz, bu çocuklar bizim geleceğimiz, bu çocuklar yarın ülkenin geleceğine hizmet edecek çocuklardır.”

Haber: Gözde Çakır