Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Kasım günü yayınlanan genelgeyle uygulanmaya başlayan yeni kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulunan Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (AYESOB) Selahittin ÇetindoğanEsnaf ve sanatkâr zaten o kadar zor durumdaki yeni gelen kısıtlamalara üzülecek hali kalmadı” dedi.

ESNAFIN ÜZÜLÜP DERTLENECEK HALİ KALMADI

Başkan Çetindoğan, Pandemi sürecinin ilk ayından itibaren işletmesini kapatıp açamayan esnaflar olduğunu belirtti. Çetindoğan, “Daha 3-4 ay önce bazı şartlarla açılan işyerleri tekrar kapanıyor, bizim 10 aydır dükkânını hiç açamamış üyelerimiz var yeni gelen kısıtlamalara üzülüp dertlenecek hali kalmadı insanların. En başından beri esnaf ve sanatkârımız için bu konuları gerekli mercilere iletmeye çalıştık aldığımız olumlu dönüşlerde oldu ama ayakta kalabilmek için yetmediği zamanlar da. Yeni kısıtlamalara göre hafta sonu ve hafta içi yapılacak olan sokağa çıkma yasaklarında fırınlar, manavlar, kasaplar vb. işletmeler açık olacak restoranlarımız paket servislerine devam edecek ama kıraathaneler, birahaneler, servisçiler, kantinciler halen kapalı” dedi.

YARDIM DEĞİL DESTEK İSTİYORUZ

Başkan Çetindoğan, yaptığı açıklamada esnafların SGK ve BAĞ-KUR primleri gibi birçok konuda destek olunması gerektiğini vurguladı. Çetindoğan, “Şuanda Aydın ilimizde sicile kayıtlı 2979 kahvemiz, 1765 servis işletmemiz, 237 kantin işletmemiz, 185 birahane işletmemiz 1768 lokanta işletmemiz ve bunun yanı sıra halı saha, çay bahçeleri, düğün salonları, oyun salonları vb. işletmelerimiz mevcuttur. Bu işletmelerin sahipleri devletimizden, hükümetimizden çok şey istemiyor. Bizlere kira desteği evimize sadece ekmek götürebilmek için destek SGK ve BAĞ-KUR primlerimizin açık olmadığımız günlerde ertelenmesi, faizsiz kredi, aldığımız kredilerin vadelerinin uzatılması, elektrik, doğal gaz ve su faturalarının ertelenmesi, iş yeri sahiplerinin ellerini vicdanlarına koyarak kiracılarına sahip çıkmaları gibi. Evet devletimiz artık çok güçlü bizler devletimizden çok şey istemiyoruz bu isteklerimiz olamayacak şeyler değil” ifadelerine yerdi.

Haber: Berna Çağatay