Foto Galeri

Aydın Gezilecek Yerler!

Abone Ol

Aydın Gezilecek Yerler!

Yörük Ali Efe Müzesi: Yörük Ali Efe Müzesi, Aydın'ın Yenipazar ilçesinde 2001'den bu yana hizmete açılmış bulunan müzedir. Bölge kahramanı Yörük Ali Efe'nin yaşatılması amacıyla kurulan müzenin bahçesinde Yörük Ali Efe'nin mezarı ve heykeli yer alır.

Dilek Yarımadası: Aydın il sınırlarında olan Dilek Yarımadası, Mezozoik kalkerler, mermerler ve Paleozoik şistler ile Neojen kütleleriyle oluşmuştur.Büyük Menderes Deltası Milli Parkı-Dilek Yarımadası'ndaki plajlar oldukça dikkat çekicidir. 27.675 hektarlık alana sahip olup, alanın 10.685 hektarı Milli Park olarak ilan edilmiştir.En yüksek tepesi olan Mykale, 1.237 metredir. Dilek Yarımadası 36 çeşit memeli hayvandan, 45 çeşit deniz canlısına ve 42 tür sürüngene ev sahipliği yapmakla birlikte burada kaplumbağalar ve yunuslar özgürce dolaşabilecek bir ortamda bulunmaktadırlar.

Aphrodisias: Antik Kenti: Aydın İli'ne bağlı Karacasu ilçesinde yer alır. Adını aşk ve güzellik tanrıçası Aphrodite'den alan Aphrodisias özellikle Roma çağında Aphrodithe tapınımı ile ünlenmiş antik bir kent olup, günümüzde de çok iyi korunmuş anıt yapıları ile Türkiye'nin en önemli arkeolojik yerlerinden biridir

Alinda Antik Kenti: Alinda, Aydın'ın Karpuzlu ilçe merkezinin üst kısımlarında yer alan bir antik çağ kentidir. Büyük boyutlu kent kalıntıları ve altında Karpuzlu Ovası'nın uzandığı bir manzaraya sahiptir.

Tralleis Antik Kenti: Milattan önceye dayanan tarihi ile beraber Tralleis Antik Kenti pek çok önemli imparatorluğun egemenliği altında yer almış yapılar arasında bulunmaktadır. Özellikle dönemine göre merkezi bir yer olması ile beraber, muazzam bir manzaraya sahip olduğunu dile getirmek mümkün. Günümüzde çok az bir kısmı sağlam şekilde gelen Tralleis Antik Kenti için, bu konuda ‘üç gözler’ olarak bilinen yapı şu an ayakta durmaktadır.

Güvercinada Kalesi: Aydın'ın tarihi mekanlarından biri olan Güvercinada Kalesi, harika manzarasıyla görenlere tarihin yanı sıra görsel bir şov sunar.Kuşadası'na bağlı olan Hacıfeyzullah Mahallesi'nde bulunan yapının iç kalesi Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmış olup, surlar ise İlyas Ağa tarafından inşa ettirilmiştir. Yapılış amacı ise Mora isyanında denizden gelebilecek saldırıları önlemektedir.Aydın'da denizin tadını çıkarırken şehrin tarihi atmosferine kesinlikle karışmalısınız. Magnesia Antik Kenti, Milet Tiyatrosu, Didyma Antik Kenti ve Aphrodisias Antik Kenti listenizde yer verebileceğiniz noktalar arasındadır.

Arapapıştı Kanyonu: Arapapıştı Kanyonu, Kemer Barajı‘nı besleyen Akçay‘ın Aydın, Muğla ve Denizli sınırlarında kesiştiği noktada binlerce yıl içerisinde oluşmuş bir kanyondur. 6 kilometre uzunluğa ve 380 metre yükseliğe sahiptir. M.S 7. yüzyılda, Bizans hükümdarı Heraklius döneminde, Afrodisias‘ı doğu yönünden istila etmeye çalışan Arap ordularının karşısına, kale gibi dikildiği ve Arapları şaşkına çevirdiği için Arapların şaşırıp kaldığı yer anlamına gelen “Arapapıştı” ismini almıştır.

Zeus Mağarası Zeus Mağarası Dilek Yarımadası Millî Parkı'na yaklaşık olarak 100-150 metre uzaklıkta ve dağın eteğinde yer alır. Mağara, içinden çıkan su kaynağının meydana getirdiği, oldukça derin, küçük havuz benzeri su birikintilerden oluşan doğal bir güzelliktir.

Herakleia Latmos: Antik Kent: Herakleia Antik Kenti, bugünkü Kapıkırı Köyü içerisinde kalmakta olup, Milas’a 39 kilometre uzaklıktadır. Kent, Antik Çağ'da Ege Denizi’nin bir uzantısı olan Latmos Körfezi’ne sahipti. Ancak Menderes Nehri’nin getirdiği alüvyonlarla dolması sonucu körfez bu günkü Bafa Gölü’ne dönüşmüştür. Kent, coğrafi olarak İonya ile Karya sınırında hatta İonya bölgesinde yer almasına rağmen karekter ve tarihi geçmişiyle tipik bir Karya şehri olarak kabul görmüştür.

Saplı Ada: Aydın‘ın Akbük ilçesinde Akbük körfezi içerisinde yer alan Saplı ada doğal güzelliği ve muhteşem manzarası ile Aydın’a görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.Yüzyıllar önce bölgede oluşan volkanik patlamaların lav akıntılarının toplanması sonucu oluştuğu düşünülen adanın ismindende anlaşılacağı gibi deniz seviyesinin düşük olduğu zamanlarda kıyı şeridi ile ince bir bağlantı yolu açılmaktadır. Deniz seviyesinin yüksek olduğu zamanlarda ise bu yol yaklaşık diz seviyesine kadar yükselmektedir.

Kurşunlu Manastırı: Dilek Yarımadası'nın içerisinde yer alan Kurşunlu Manastırı, bölgenin görülmesi gereken tarihi noktalarından biridir.Manastır, Davutlar ve Güzelçamlı arasında kalmakta olup, Davutlar'a 12 kilometrelik bir mesafede yer alır. Kurşunlu Manastırı'nın görülmeye değer kalıntıları arasında kiler, keşiş odaları, mutfak, revir, şapel, mezarlık, savunma odaları, manastır surları ve sur mahseni bulunmaktadır. Manastırın şapelinde yer alan freskler de görülmeye değer niteliktedir.

Alabanda Antik Kenti: Alabanda Aydın'ın Çine ilçesine 9 km uzaklıktaki Doğanyurt köyünde, eskiden Araphisar olarak adlandırılan Doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kentidir.