Foto Galeri

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Abone Ol

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklığı güçlendirmek için ne yemek gerekir? İşte o besinler...

TRUNÇGİLLER: Ülkemizde en fazla tüketilen besinlerin başına turunçgiller bulunur. Portakal ve mandalina gibi mevsimsel meyvelerle birlikte limonu yılın 365 günü salatalarımız başta olmak üzere bolca tüketebiliriz. Turunçgiller C vitamini içerir, başta soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlendirir. Takviye olarak C vitamini almak kadar meyvelerin kendisini de tüketmemiz gerekiyor.

SARIMSAK: Bilinen en güçlü ve sağlıklı besinlerden olan sarımsak, alisin içerir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirme konusunda en başta gelen sarımsağın sülfür kaynaklı besin değerleri sayesinde savunmamızı sağlamlaştırabiliriz. Sarımsağın faydaları saymakla bitmez, içeriğindeki çinkodan başlayarak sayısız besin değeri sayesinde yemeklerimizden ve salatalarımızdan eksik etmememiz gerek en önemli besinlerden biridi.

BROKOLİ: Besin değerleri açısından en kuvvetli yiyeceklerden biri brokolidir. Haşlanmış olarak ve çorbasını yaparak sıkça tüketebileceğimiz brokolinin içinde A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra çok sayıda mineral ve antioksidan bulunur. Brokoli bağışıklık sistemini güçlendirirken vücudun temizliğini de yapar.

YOĞURT: Yoğurdun içinde bulunan probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirerek ömrü uzatıyor. Çünkü probiyotikler, çeşitli hastalıkların oluşmasına neden olan organizmaların çoğalmasını engelliyor. Yoğurt aynı zamanda bağırsağın düzenli çalışmasına yardımcı olurken, kansere karşı koruyucu etkisi de bulunuyor. Kefirin de aynı etkiye sahip olduğunu belirtelim

ISPANAK: Enfeksiyonları önleyip, bağışıklık sistemi için büyük işler başaran ıspanak, yüksek oranda C vitamini barındıran süper bir sebze! Aynı zamanda antioksidan özelliğiyle de tanınıyor. Beslenme uzmanları ıspanağı mümkün olduğunca az pişmiş yemeyi öneriyorlar.

NAR: En faydalı meyvelerden biri olan narı antioksidan özelliği ile biliyoruz. Zararlı bakterilerin vücutta barınmasına engel olan nar için çok sayıda araştırma da yapıldı ve benzer şekilde virüslere karşı da çok etkili olduğu kanıtlandı. Nar, bakteri ve virüslerin ağızdan girişi sırasında müdahale etmeye başlıyor ve bedenimize tutunmalarını engelliyor. Narı meyve olarak, salataların içinde yiyebileceğimiz gibi şurubunu ve suyunu da tüketebiliriz.

YEŞİLÇAY: Pek çok grip virüsünün vücutta yayılmasını engellediği bilinen yeşil çay, aynı zamanda en önemli antioksidanlardan. İçeriğindeki polifenol bileşikler sayesinde vücut direncini artırıyor. En yüksek faydayı sağlayabilmek için en fazla 2-3 dakika demlemeniz tavsiye ediliyor.