Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Efeler Belediyesi işbirliği ile düzenlenen kurslarda eğitim gören 60 kursiyerin hazırladığı 100 eser görücüye çıktı.

Didem Tunçay ve kursiyerlerinin hazırladığı Yağlı Boya Resim Sergisi, düzenlenen törenle açıldı. Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da katıldı. Açılış kurdelesini kestikten sonra açıklamalarda bulunan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; “Kasım ayından bu yana yapılmış olan eserlerin, emeğin, alın terinin son halkası olan sergide bir araya geldik. Çok güzel eserlerin ortaya çıktığını gördük ve bu bizi çok mutlu etti. Buradaki herkesin emeğinin de bir karşılığını bulmasını diliyorum. Norveç’ten Eser Bey’i getirdik, önemli bir katkı olacağını düşünüyorum. Resim sanatıyla ilgilenen ressam adaylarımıza da gelişmeleri ve iyi birer sanatçı olmaları için önemli bir adım olacağını umut ettiğimiz için Eser Beyle birlikte olduk. Onun gelişinden herkes umutlandı ve gururlandı. Umarım daha iyi bir çalışma yaparak yeni ressamlarımız olur. Onlara da Eser bey’in katkı yapacağını biliyorum. Didem Hanım’a ve kursiyerlerimize de gerçekleştirdikleri bu sergi için kendilerini kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“8 aylık emeğin sonucu”


Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Efeler Belediyesi’nin ortaklığıyla açılan kursun ilk resim sergisi olduğuna dikkat çeken Görsel Sanatlar Öğretmeni Didem Tunçay ise, “Öğrencilerim ve kendim adına çok mutlu ve gururluyum. Gerçekleştirdiğimiz sergide 60 kursiyerimizin hazırladığı 100 eserimiz bulunmakta. Sergimizde yağlı boya, karakalem gibi tekniklerle hazırlanan eserlerimiz yer almakta. Ekim ayında açılan kursumuz eğitim alan öğrencilerimizin 8 aylık emeklerin bir sonucu olarak bu sergiyi açmak bizi çok gururlandırıyor” dedi.

Atay’a sürpriz


Gerçekleştirilen açılış töreninden sonra sergiyi gezen Başkan Atay, sergi hakkında bilgi aldı. Kursiyerler tarafından hazırlanan Başkan Atay’ın yağlı boya portresi serginin en dikkat çeken eserlerinden oldu. Yapılan sürpriz karşısında mutluluğunu gizleyemeyen Başkan Atay, kursiyerlere teşekkür etti. Yoğun katılımın olduğu sergi 14 Haziran Cuma gününe kadar açık kalacak.

Haber: Uğur Eser