Aydın Devlet Hastanesi doktorlarından “Sağlıkçılar alkışlanıyor ama destek görmüyor” diyerek sosyal medya hesabından ekipman sıkıntısını dile getirdi. Doktor yaptığı paylaşımında “Sabah 8’den beri Covid servisinde nöbetçiyim ve bu saate kadar ne maske ne önlük ne siperlik vermemiş olan bir idaremiz var. Kendi paramla aldığım, evden getirdiğim ekipmanları kullanıyorum. Ekipmanların verilmesi için istemde bulunduğumda da yarın sorumlu hemşire tarafından tüm hekimler adına toplu istem yapılacağı cevabını alıyorum. Bugün ihtiyacınız varsa size başka servisten ödünç alalım diyorlar” ifadeleriyle tepkisini dile getirmişti.

Bunun üzerine Aydın Devlet Hastanesinde yaşanan maske, önlük krizine İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada " Haberde adı geçen hastanemiz ile ilgili gerekli araştırmayı yapıyoruz. Hiç bir doktorumuz ve hiç bir sağlık çalışanımız teçhizatla ilgili sorun yaşamayacak. Yaşanan bir sorun problem var ise İl sağlık Müdürlüğü olarak gerekeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yaşanan aksilikten dolayı Devlet Hastanemizde gerekli birimlere uyarıda bulunduk. Bir daha böyle bir durum yaşanmaması adına gerekli önlemler alınacaktır" ifadelerine yer verildi.
Ellerinde sayıca yeterli olan maske, eldiven ve koruyucu maske sayısını paylaşan İl Sağlık Müdürlüğü, yetmediği taktirde gerekli takviyenin yapılacağını belirtti.

Aydın Devlet hastanesi stoklarında bulunan sayı;

ÖNLÜK 19.000 adet

ELDİVEN 328.108 adet

KORUYUCU MASKE (N95/N99) 2.028 adet

Haber Merkezi