İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, 28 Kasım 2019 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Aydın'da yıllardır verilen vaatlere rağmen hala ilerleme sağlanamayan Aydın Çıldır Havalimanı, Aydın-Denizli Otoyolu ve İzmir-Aydın Hızlı Tren Projesi için verilen sözlerin tutulması çağrısını yineledi.

“Seçim bölgem olan Aydın, maalesef, altyapı yatırımlarında ciddi şekilde ihmal edilmektedir. İktidar tarafından defalarca söz verilen yatırımların akıbetleri hâlâ belli değildir. Otoyol, havalimanı ve hızlı tren başta olmak üzere ulaştırma yatırımları yıllardır ertelenmektedir” şeklinde konuşan Sezgin, Aydınlıların seçimden seçime gündeme getirilen boş vaatlerle oyalandığını belirtti.

İYİ Partili Sezgin, Aydın’da sivil havalimanı için tahsis edilmiş kullanılabilir alan bulunmasına rağmen Aydın halkının ve iş dünyasının bu talebinin görmezden gelindiğini vurgulayarak, “bazı illerimizde siyasi beklenti ya da ticari rant uğruna yapılmış olan havalimanları atıl vaziyette bekliyorken büyük bir potansiyele sahip Aydın Çıldır Havalimanı'nın sürekli ertelenmesi anlaşılır gibi değildir” şeklinde konuştu.

Aydın Sezgin, yıllardır Aydınlıların taleplerine ve imza kampanyalarına rağmen hızlı tren projesinin de gerçekleştirilmediğini gündeme getirerek, bu hattın İzmir-Aydın bölümünün ülkemizin en eski demir yolu hattı olduğunu ancak ülkemizin en önemli kültür ve turizm akslarından birisine yakışmayacak kadar çağ dışı vaziyette olduğunu ifade etti.

Aydın-Denizli otoyolu projesinin ise tam bir yıla hikâyesine döndüğünü vurgulayan Sezgin, iktidarın otoyol ihalelerini 31 Mart seçimleri için bir propaganda malzemesi olarak kullandığını belirtti.

“Geçen yıl yine bu komisyonda yaptığım konuşmada, yıllardır askıda olan bir yatırımın seçim arifesinde yeniden gündeme getirildiğini belirterek, ‘ümit edelim ki ihale Aydınlıları oyalamaktan ibaret bir yerel seçim teşebbüsü olmasın’ ifadelerini kullanmıştım. Maalesef aynen öyle oldu. 26 Mart 2019'da duyurulan ihale, seçimden hemen sonra iptal edildi” şeklinde konuşan Sezgin, “bu durumun takdirini kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

Sezgin ayrıca İstanbul Havalimanı’nda yaşanan çeşitli sorunlara da değinerek, geçtiğimiz günlerde uçuşlarını durdurma kararı alan Atlasglobal firmasının yaptığı açıklamada havalimanıyla ilgili sorunlara da değindiğini hatırlattı. Aydın Sezgin, Türk Hava Yolları’nın da aynı şekilde İstanbul Havalimanı’ndan dolayı zarara uğrayıp uğramadığının Bakanlık tarafından açıklanmasını talep etti.

Haber Merkezi