Korona tanısı konulan 58 yaşındaki Y.A., Aydın’da ilk uygulanan tedavi yöntemi ile sağlığına kavuştu.

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da etkisini gösteren Covid-19 pandemisi sonrasında tedavi yöntemleri de geliştirilmeye başlandı. Aydın’da uygulanan İmmun Plazma yönteminden sonra şimdi de Ekstrakorporeal Sitokin Hemadsorbsiyon tedavileri uygulanmaya başladı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre korona virüs teşhisi ile hastaneye kaldırılan 58 yaşındaki Y.A., Aydın’da ilk kez uygulanan tedavi yöntemi ile sağlığına kavuştu.

“Durumunda hızlı bir iyileşme gözlendi”


Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “22.04.2020 tarihinde COVID-19 tanısı konulan 58 yaşındaki Y.A. adlı hastamız, Aydın Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ ne yatırılarak tedavisine başlandı. İlaç tedavisine rağmen klinik durumu ağırlaşan hastamız, 27.04.2020 tarihinde yoğun bakım ünitesine alındı. Burada ilaç tedavisine ek olarak Sağlık Müdürlüğümüzün organizasyonunda, İmmün Plazma ve Ekstrakorporeal Sitokin Hemadsorbsiyon tedavileri birlikte uygulandı. İlimizde ilk olarak ve Ülkemizde de çok az sayıda hastanede uygulanan Ekstrakorporeal Sitokin Hemadsorbsiyon (kanda dolaşan zararlı sitokin maddelerinin seviyelerini düşürerek bağışıklık sisteminin zayıflamasını önleme ve organ yetmezliğini engelleme metodu) ve İmmün Plazma tedavilerinin birlikte uygulanması ile hastamızın klinik durumunda hızlı bir iyileşme gözlendi.  Hastamız 16.05.2020 tarihinde yoğun bakım ünitesinden servise çıkarıldı. Servis izlemlerinde de klinik düzelmesi devam eden hastamız 21.05.2020 tarihinde şifa ile taburcu edildi” ifadelerine yer verildi.

29 gün süren tedavi sürecinin sonunda taburcu olan hasta Y.A. “Doktor ve hemşirelerden çok memnunum. Allah hepsinden razı olsun” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Haber: Uğur Eser