Aydın İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu Toplantısı, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Köşger, Aydın’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkat çekerek, “Aydın’da her zaman iş var, hatta işverenler zaman zaman çalıştıracak insan bulmakta bile zorlanıyor” dedi.

Aydın genelinde işsizlik sorununa çözüm bulabilmek ve istihdam alanları yaratmak amacıyla meslek örgütlerinin temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, İŞKUR’un hem ülke genelinde hem de Aydın’da önemli projelere imza attığının altını çizen Vali Köşger; “Bu projelerin en önemlilerinden birisi de dezavantajlı grupların istihdam edilmesi ile ilgili geliştirilen projeler. Malumunuz eğitilmiş, sorunu olmayan insanların iş bulması nispeten daha kolayken zaman zaman engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın iş bulması konusu sıkıntı teşkil ediyor. O noktada İŞKUR, hem Türkiye’de hem Aydın’da engellilerin ve eski hükümlülerin istihdamıyla ilgili çok güzel hibe projeleri geliştiriyor. Engelli ve eski hükümlülere, işlerini kurmaları noktasında destek sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Her zaman iş var”


Geçtiğimiz yıl Aydın’da 43 engelli ve eski hükümlünün kendi işinin sahibi olduğu belirten Köşger; “Kendi işlerini kurabilmeleri için devletimiz tarafından, engelli bireylere 50 bin lira, eski hükümlülere ise 38 bin liralık hibe veriliyor. Bu yıl da bu proje devam ediyor. 2019’da 119 adet proje yapıldı. Bu projeler de devam ediyor. Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın bu programlardan azami derecede faydalanmasını diliyoruz” dedi.

Aydın’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Vali Köşger; “Aydın’da her zaman iş var. Zaman zaman çalışacak insan bulmakta zorlanıyoruz. İş adamı grupları, temsilcileri daha iyi biliyorlar. Çalıştıracak nitelikli eleman bulmakta zorlandıklarını ben biliyorum. İnşallah arz ve talebin birbirini karşılayacağı şekilde, bu programlar neticesinde ortaya en doğru sonucu çıkarırız” dedi.


90 Bin Kişi Başvuruda Bulundu


Gerçekleştirilen toplantıda İŞKUR tarafından 2019 yılında Aydın’a ait bilgiler paylaşıldı. Buna göre, 2019 yılında İŞKUR’a kayıtlı özel sektör işyerlerinin tamamından toplam 35 bin 102 açık iş alındığı bildirildi. Yine 2019 yılı içerisinde İŞKUR İl Müdürlüğü’ne 42 bin 41’i erkek, 47 bin 927’si kadın olmak üzere toplam 89 bin 968 kişinin başvurduğu belirtildi. 2019’un Ocak – Aralık döneminde 29 bin 554 kişinin işe yerleştirildiği, bu kişilerin 865’inin engelli olduğu ifade edildi. Aynı yıl içerisinde 28 bin 577 kişi özel sektör, 112 kişi kamu olmak üzere toplam 28 bin 689 kişi İŞKUR Müdürlüğünce işe yerleştirildiği bildirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Vali Yardımcısı Yücel Gemici, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, ADÜ Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Meşe, kurum müdürleri, meslek odası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Haber: Uğur Eser