Aydın’da Covid-19 teşhisi ile yatırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde ilk immün plazma tedavisi uygulanarak sağlığına kavuşan 64 yaşındaki F.K.,  hastaneden alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Covid-19 pandemisi sonrasında Aydın’da başlayan İmmün Plazma tedavisi, umut vermeye başladı. Korona testi pozitif çıkan 64 yaşındaki F.K., yapılan ilaç uygulamalarına rağmen durumu ağırlaşmıştı. Hastanın tedavisinde, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Aydın’da tedavi görerek iyileşen bir hastadan elde edilen İmmün Plazma kullanıldı. Yoğun bakım servisinde İmmün Plazma tedavisini uygulandıktan sonra hızlı bir şekilde iyileşme seyrine giren hasta F.K. ilk önce solunum cihazından ayrıldı. Yapılan son testlerle Covid-19’u yendiği belirlenen F.K., 11 Mayıs’ta yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alındı. Plazma tedavisi sonrasında hızlı bir şekilde tamamen iyileştiği belirlenen F.K., 26 gün sonra dün hastaneden taburcu edildi.

26 gün süren tedavinin ardından taburcu olan 64 yaşındaki F.K.; “Plazma bağışı sayesinde sağlığıma kavuştum, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum, ellerine sağlık. Onların sayesinde tekrar hayattayım. Buradan tüm hastalarımıza seslenmek istiyorum. Devletimizin talimatlarına harfiyen uysunlar, evlerde kalmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Aydın’da şimdiye kadar 5 hastaya İmmün Plazma Tedavisi uygulandığını açıklayan Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, bu süreç hastalığı atlatarak sağlığına kavuşan vatandaşların İmmün Plazma Bağışı yapmasının önemini bir kez daha hatırlattı.

Haber: Uğur Eser