Aydın’da "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi” uygulamasına yönelik toplantı Valilik toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlık yaptı.
Geri dönüşü olmayan ağır kayıplara yol açan kazaların önüne geçilmesi, trafik kurallarına gösterilen hassasiyetin arttırılması yol ve trafik kurallarına uygunluğu araştırmak için denetimlerin planlanması amacıyla düzenlenen toplantıya Vali Yavuz Selim Köşger, Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, Vali Yardımcısı Yücel Gemici, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, oda başkanları, kurum müdürleri ve firma yetkilileri katıldı.

“Aydın’ın kışı gevşekliğe sevk ediyor”


Trafikteki problemlerin görüş birliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesine yönelik olarak düzenlenen toplantıda konuşan Vali Köşger, “Ülkemizde seyahatler daha çok havayolu, tren yoluna kaymakla birlikte otobüsler ve diğer kara ulaşım araçlarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda ülkemizde ağırlaşan kış şartları nedeniyle otobüs firmalarımızın alması gereken tedbirleri alması bir süre daha bunların gözden geçirilmesi için bütün tarafların bulunduğu ortamda tekrar değerlendirme yapmak için bir aradayız. İlimizde kış şartları ağır geçmemekle birlikte kış şartlarının ağır olduğu bölgelere seyahat ediyorlar. Zaman zaman ildeki kış şartlarını ağır olmaması belki de bir gevşekliğe sebebiyet veriyor. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin alınması noktasında devlet ve diğer kuruluşların alması gereken tedbirleri değerIendirdik” dedi.

Haber: Fatih Baştürk Dal