Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve Olay Aydın Gazetesi imtiyaz sahibi Fatma Yazıcı Yerli, Aylık olarak çıkartmaya başladıkları yaşam haberleri kültür-sanat dergisi Voices'u bugün yaptığı bir toplantıyla basına tanıttı.

Aydın'da 21. yılını doldurduğunu ifade eden Yazıcı, gazetecilik mesleğine internet gazeteciliği ile başladığını ve artık yazılı basında da yer almak istediğini aktardı. Yazılı basın alanında da ilk olarak dergi çıkartmakla yapacağını belirtti. Voices dergisini ilk etapta beş bin adet bastıklarını ve aylık olarak her ayın ilk haftası çıkarılacağını dile getiren Yazıcı, derginin isminin neden Voices olduğuna da değindi. Yazıcı, “'Aydın'dan sesler' yani Aydın'ın sesini, Aydın'ın değerlerini tüm ulusa hatta tüm dünyaya duyurmak için İngilizce bir isim tercih ettik” dedi.

Ayrıca dergideki tüm röportajların ve haberlerin kendisine ait özel haberler olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Dergide Türkiye'ye hayranlığı olan yabancılarla da yapılan röportajlar yer alacak. İçerik olarak ağırlıklı Aydın ve Ege’nin yer vereceğiz. Derginin her sayısında da Aydın'ın farklı bir tarihi yerinin tanıtımını yapacağız. Halka mal olmuş bir sanatçı ya da Aydın'a hizmet etmiş kişilerin de röportajlarına yer vereceğiz. Ayrıca her sayıda bir belediye başkanına bir sayfa bırakacağız fakat başkanın yaptıkları ile değil onu özel kılan yönlerini konu edeceğiz” diyerek derginin içeriği hakkında bilgi verdi.

Dergide farklı yazarların köşelerinin olacağını ve hatta önümüzdeki sayılarda da ulusal bazlı yazarların dergide yer alacağını açıkladı.

Haber: Berna Çağatay