Geçtiğimiz gün yaptıkları açıklama ile Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e bir takım sorular yönelten AK Parti Kuşadası İlçe Yönetimi’ne yanıt gecikmedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası ve Kuşadası esnafı için yapılan çalışmalar hakkındaki soruları yanıtladı. Göreve geldiği günden bu yana Kuşadası esnafının kazancını 3 kat arttığını kabul eden AK Parti ilçe yönetimine memnuniyetini dile getiren Başkan Günel; “Öncelikle, Kuşadası Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla esnafın kazancını 3 kat arttırdığımızı beyan edip kabul etmeleri ve aynı şekilde diğer esnaflarımız için ne yapacağımızı merak etmelerini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Kuşadası Belediyesi, 1  Nisan 2019 tarihinden itibaren Aydın Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde yaptığı çalışmalarla, kentin alt ve üst yapı yenileme çalışmalarını büyük ölçüde tamamlamıştır. Eski Türkmen olarak bilinen bölgeyi, Balıkçılar Meydanını, Kemal Arıkan Caddesini, Kadınlar Denizi sahil bandını ve plajını, Candan Tarhan Bulvarı’nı ve kentin birçok noktasını baştan inşa ederek Kuşadası‘na vizyon ve Kuşadası esnafının ticaretine de katma değer sağlamıştır. Göreve gelir gelmez 2019 yılında başlattığı turizm seferberliği ile esnafın güvenini ve saygısını kazanmıştır. Sıfır işgaliye uygulaması ile çarşılarına yeniden nefes aldıran, kruvaziyer dünyasının amiral şirketlerini Kuşadası’nda ağırlayarak önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan, yurt içi ve yurt dışı fuarlarına kentimizin turizmci paydaşlarını bir çatı altında toplayarak, başarılı bir  destinasyon tanıtımı yapan  Kuşadası Belediyesi yönetimi, göreve geldiği günden bugüne kadar Kuşadası esnafının her alanda destekçisi olmuştur” dedi.

“Pandemi sürecinde de esnafımıza katkı sağlandı”

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 ile mücadele kapsamında da esnafın yanında olduklarını hatırlatarak “ Bu pandemi sürecinde ülkemizin en başarılı belediye yönetimi seçilen  Kuşadası Belediyesi, başkanından en alt kademedeki çalışanına kadar büyük bir özveri ile geride bıraktığı 6 ayda tüm imkanları ile de esnafımızın yanında olmuştur. Göreve geldiği  gün itibari ile Kuşadası marka değerini yeniden oluşturmak için  icraatlarını kesintisiz devam ettiren  belediye yönetimimiz, düzenlediği organizasyonlar ile de örnek çalışmalara imza atmıştır. Kamuoyunun da yakından takip ettiği ve takdirle karşıladığı, kentin her  noktasındaki esnafı ve işletmeciye destek olmak amacıyla birçok organizasyon gerçekleştirilmiştir. Klasik yılbaşı kutlamaları yerine sokak partisi ile sahil bandı esnafına, 14 Şubat Sevgililer Günü etkinlikleri ile Kaleiçi Kahramanlar, Sağlık caddesi esnafına, kent orkestrası konserleri ile Kadınlar Denizi ve Liman Caddesi, sahil bandı esnafına, katkı sağlanmıştır. Geçtiğimiz günlerde şehrimize davet ettiğimiz sosyal medya fenomenlerinin Kuşadası ziyaretlerinde yaptıkları sosyal paylaşımlar ile 21 milyon üzerinde bir görüntüleme performansı yakalanmıştır. Kentin tanıtımı açısından çok önemli bir katma değer sağlayan bu performans yine esnafımız tarafından memnuniyetle ile karşılanarak tekrarı talep edilmiştir” dedi.

“2 milyonluk kira bedelini sildik”

30 yıldır çivi dahi çakılmayan bölgelerde gerekli alt ve üst yapı çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Başkan Günel; “Bilindiği üzere, kentin tamamından toplanan ve genel kamu geliri olarak kabul edilen bütçe , sadece toplandığı yere değil kentin ihtiyacına göre her yere harcanır. Nitekim, Ege mahallesine yapılan parkta, İkiçeşmelik mahallesine yapılan yol da genel toplanan gelirden kentin ihtiyacına göre harcanır. Bu sosyal devlet anlayışının gereğidir. Aksi halde az vergi toplanan bölgelerin ihtiyacı olan çok masraflı örneğin yol, alt yapı hizmeti götürmek mümkün olmazdı. 30 yıldır tek bir çivi çakılmayan, eskiyen alt ve üst yapısı ile ne yerli ne de yabancı misafirlerimizin girmek istemediği Balıkçılar Meydanı , kent estetiğine değer katan bir proje ile sıfırdan inşa edilmiş ve kentin cazibe merkezlerinden biri haline getirilmiştir. Bu meydan tüm kent için bir kazanımdır. Uzun bir süre inşaat çalışmaları ve pandemi yasakları ile 5 ay süre ile  ticari yaşamı kesintiye uğrayan  esnafımıza tekrar nefes aldırmak için  düzenlenen etkinlikler, Kuşadası kamuoyu tarafından takdirle karşılanmıştır.  Balıkçılar meydanında yapılan etkinlik sadece oradaki esnafa faydalıdır iddiası gerçek değildir, doğru değildir. Nitekim ,bölge ayrımı yapmaksızın  belediye kiracısı olup da pandemi sürecinde işyerini açamayan esnafımızdan toplamda sildiğimiz kira bedeli 2 milyon 188 bin 780,65 TL.dir” dedi.

Haber: Uğur Eser