Aydın Beşiktaşlılar Derneği ‘Köy Okulları Kanatlarımız Altında’ projesi kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek etkinlik düzenledi.

Pek çok sosyal projeye imza atan Aydın Beşiktaşlılar Derneği, ‘Köy Okulları Kanatlarımız Altında’ projesi ile Köşk’e bağlı Uzundere ve Kızılcayer Mahallelerindeki okullarında eksikleri gidermek amacıyla bağış topladı. Topladıkları bu bağışlar ile okulda düzeltilmesi gereken yerlerin tadilatları yapıldı. Bu düzenlemelerin ardından Dernek üyeleri çocuklar içinde şenlik düzenledi. Kızılcayer İlkokulu’nda düzenlenen şenliğe, Köşk Kaymakamı Tarık Açıkgöz, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, Dernek Başkanı Taşkın Cerit ve yönetim kurulu üyeleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

“BU FAALİYET AYRI BİR DEĞER KATTI”


Şenliğin açılış konuşmasını yapan, Köşk Kaymakamı Tarık Açıkgöz,” Aydın Beşiktaşlılar Derneği tarafından Köşk ilçemizdeki bu kırsal mahallemizde gerçekleştirilen okul bakım onarımı gerçekten görülmeye değer. Bu anlamda ayrıca bugün burada özellikle aşure etkinliği ve köfte etkinliği ile çocuklarımızın da sevindirilmesi, bu faaliyete ayrı bir değer kattı. Bu tür yardımların özellikle bu kırsal mahalle okullarında gerçekleştirilmesi de çocukların kendilerine ne kadar değer verildiğini görmeleri açısından da ayrıca bir önem arz ediyor” dedi.

“OKULU KÜÇÜK AMA SEVGİSİ BÜYÜK”


Dernek üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, “Beşiktaşlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Hassasiyet gösterdiler. Kızılcayer köyü Köşk ilçesinin küçük köyleri arasında yer alıyor. Okulu küçük ama sevgisi büyük buranın. Taşımada sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz var. Güzel bir mekâna da ihtiyaç vardı. Bu şekilde destek görmek öğrencilere destek olunması bizim için mutluluk kaynağı. Bu projede yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu bir birliktelik, gönül hareketidir. Memleketimizi, çocuklarımızı seveceğiz. Vatana millete hayırlı evlatlar yetiştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Dernek Başkanı Taşkın Cerit ise, proje fikrinin Ağustos ayında ortaya çıktığını belirterek, proje kapsamında okullardaki ihtiyaçları belirlediklerini bu ihtiyaçların belirlenmesinin ardından fizibilite çalışmaları, yaklaşık bütçe maliyet hesaplamalarının yapıldığını söyledi.


10 BİN TL TOPLANDI


Sözlerine devam eden Başkan Cerit, “Bütçe ortaya çıktıktan sonra da dernek üyelerimize ve diğer bağışçılara bilgilendirmeler yaptık. 10 bin TL’ye yakın bir para toplandı. Hepsi Dernek kayıtlarına kaydedildi. Yapılan harcamalar da kayıtlara alındı. Bu bütçe ile iki okulumuzun tadilatlarını bitirdik. Bir okulumuzda 100 metrekare parke yapıldı. Diğerinde boya badana, plastik doğrama işleri yapıldı. Proje tamamlanmaya yakın da kuru kuru binaları yapıp işi bitirmeyelim diye çocuklarla mini bir eğitim-öğretim şenliği yapalım istedik. Bu şekilde de proje gelişti. Çok keyifli geçti. Biz Beşiktaşlılar olarak bu tür projelere duyarsız kalamıyoruz. Van’da üşüyenlere atkı dağıtıyoruz. Depremde yaralananlara ve hasar gören yerlere yardıma koşuyoruz. Sadece insanlara değil hayvanlara da barınak projeleri ve çeşitli gıda destekleri yapıyoruz. Bu tip işlerde bulunmayı seviyoruz. Bulunmaya da devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Taşkın Cerit’e derneğe teşekkür etmek için plaket takdim edildi. Ayrıca Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İçten Duygu Çallı ise çocuklar için kırtasiye yardımı yaptı.