Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) Kuşadası yerleşkesine Kuşadası Belediyesi ve CHP Gençlik Kolları tarafından üniversiteye yeni gelen öğrencilere “hoş geldin” demek ve bir takım ikramlarda bulunmak amacıyla kurulan stantların ADÜ Rektörlüğü tarafından kaldırılmasına sert tepki gösteren Dinç “Eğer Sayın Rektör, üniversitenin içinde birilerine siyaset yaptırmayacaksa önce Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına baksın ve onlara engel olsun. Bizler memleketimizin dört bir yanındaki tüm üniversitelerde, fakültelerde ve yüksekokullarda Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i anlatmaya, genç kardeşlerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç tarafından yapılan basın açıklamasına Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek,  Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Simge Mıkıroğlu, Didim Genç Kolları Başkanı Süleyman Çulha, Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır, Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman ve partililer katıldı. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan kayıt haftası ile birlikte Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak tüm Türkiye’de yeni gelen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla çalışma başlattıklarını belirten Dinç şöyle dedi:

 “Genç kardeşlerimize yardımcı olmak, dört yıl boyunca eğitimlerini sürdürecekleri ve aynı zamanda yaşayacakları kentleri tanıtmak ve karşılaşabilecekleri sorunlarla ilgili olarak yardımcı olmak için kampüslerimizde stantlar açtık. Doğal olarak Kuşadası Gençlik Örgütümüz de kayıt için gelen öğrenci kardeşlerimize bilgilendirme yapmak amacıyla bir çalışma içerisine girdiler. Aynı günlerde sosyal belediyeciliği kendilerine ilke edinen Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz de öğrenci kardeşlerimize ve velilerine yardımcı olmak amacıyla çalışmalar başlattı. Kuşadası Belediyemiz de ADÜ’nün Kuşadası kampüsünde bir stant açarak hem öğrenci kardeşlerimize birer bardak limonata ikram etmek hem de pandemi sürecinden dolayı maske dağıtmak istedi. Ancak ilginçtir ki göreve geldiği günden bu yana bir bilim insanı duyarlılığında davranmayan, sucuk ticaretinde kendini ön plana çıkarmış, aynı zamanda da Cumhur İttifakı’nın sözcüsü gibi davranan, ‘hoca’ demeye dilimin varmadığı Sayın Osman Selçuk Aldemir, basına akla ziyan bir basın açıklaması göndererek sanki karşısında üniversitede kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen, yasalara aykırı bir yapı varmışçasına ‘o pankartları parçalattım, o stantları dağıttım’ diye akıllara ziyan bir açıklama yaptı. Biz buradan bilim insanı duyarlılığı taşımayan ve ancak sucuk ticareti yapabilecek birisi olan Sayın Rektörü hep birlikte kınıyoruz.”

HODRİ MEYDAN 

ADÜ Rektörü Aldemir’in iktidar partisinin gençlik yapılanmalarının siyaset yapma hakkı tanıdığını ifade eden Dinç sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Göreve geldiği günden bu yana kimi zaman AK Gençlik, kimi zaman da ÜNİAK denilen yapılara her zaman ve her alanda stant açma hakkı tanıyan, kültürel ya da siyasi çalışma yapma,  topluluklar üzerinden çeşitli konferanslar hakkı veren Sayın Rektör, iş kayıt için gelen öğrencilere kenti tanıtan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütüne gelince adeta düşmanca söylemler içerisine girmiştir. Sayın Rektör şunu unutmasın ve içi de rahat olsun: Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir. Cumhuriyete ve demokrasiye her zaman sahip çıkan ve 97 yıldır ayakta duran yegâne yapıdır. Gençlik Örgütü de gençleri, yaşıtlarını eğitim mücadelesinin içerisinde kaynaştırmaya çalışan bir yapıdır. Bu yapı yeri gelir şiir okur, yeri gelir doğasını savunur, yeri gelir Cumhuriyetini ve demokrasisini savunur. Yeri gelir kentine yeni gelen öğrenci kardeşine yardımcı olur.

Buradan Sayın Rektöre sesleniyorum: Bizim niyetimiz üniversitelerde kaos ya da kargaşa çıkarmak değildir. Bizim niyetimiz Aydın’ın 17 ilçesinde öğrenci, işçi, işsiz genç kardeşlerimizin dertlerine derman, yaralarına merhem olabilmek, onlarla dayanışarak güzel bir Kuşadası’nın, güzel bir Aydın’ın ve güzel bir Türkiye’nin taşlarını hep birlikte örebilmektir. Rahatsız olunması gereken yapı Cumhuriyet Halk Partisi değildir. Rahatsız olunması gereken, üniversitelerin konferans salonlarında Cumhuriyet’e ve demokrasiye hakaret edenler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ağza alınmayacak ifadelerle saygısızlık yapanlardır. Eğer Sayın Rektör üniversitenin içinde birilerine siyaset yaptırmayacaksa önce Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına baksın ve onlara engel olsun. Bizler memleketimizin dört bir yanındaki üniversitelerde, fakültelerde, hatta tüm yüksekokullarda Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i anlatmaya, genç kardeşlerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Buna ne Sayın Rektör, ne de ona bu açıklamayı yaptıran iradeler engel olabilir. Hodri meydan diyoruz.” (HABER MERKEZİ)