Güzelçamlı ve Davutları ziyaret eden AKP’lilerin vatandaşın tepkisi üzerine kaçtıklarını vurgulayan, AKP’yi gerçek fitne fesat yuvası olarak niteleyen  Mehmet Gürbilek’in açıklaması aynen şöyle:

“Değerli Kuşadası Kamuoyuna,

AK Parti Aydın Milletvekilleri, il ve ilçe temsilcileri ile beraber geçtiğimiz günlerde Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerimizi ziyaret etmişler. 18 yıldır Kuşadası'na yaptıkları hizmetlerden bahsetmişler. Vatandaşların dertlerini dinlemişler. Vatandaşların da kendilerine büyük ilgi gösterdiğini söylemişler. Ancak her zaman olduğu gibi yine yalanlar ile gerçeklerin üstünü kapatmaya çalışmışlar.

Sayın AKP Milletvekilleri, il ve ilçe temsilcileri, öncelikle yoldan geçerken uğradım mantığı ile yaptığınız mahalle ziyaretinizi, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine dakikalar içinde sona erdirdiniz. Arkanıza bile bakmadan mahalleyi terk etmek zorunda kaldınız.

Kuşadası'na yaptığınız yatırımlardan bahsediyorsunuz ama Kuşadası’na 18 yılda tek bir çivi çakmadınız. Hangi yatırımlardan bahsediyorsunuz. Jeotermal turizm için yatırımları hızlandıracağınızı söylüyorsunuz. Ama Kuşadası Belediyesinin, termal turizm projesi için kurulan şirketini aylardır bakanlık kapısında bekletiyorsunuz.

18 yılda kentimize yaptığınız tek bir turizm yatırımını veya esnafımıza desteğinizi ortaya koyabilirmisiniz. Hemşehrilerimize hangi yatırımlarınızı anlattınız merak ediyoruz. Kuşadası Belediyesi'nin hizmetlerini engellemek için her türlü çabayı sarf ediyorsunuz. Ancak vatandaşın tek bir derdine derman olamıyorsunuz. Fitne fesat iftira odaklarından dem vuruyorsunuz ama asıl fitne fesat odağında ne yazık ki sizler bulunuyorsunuz.

Turizmi bitirdiniz, ekonomiyi çökerttiniz, tarımı hayvancılığı tükettiniz. İşsizliği neredeyse 5 katına çıkardınız. Bugün ülkenin neredeyse yarısından fazlası açlık sınırında gelir elde ediliyor. Elinizde bu kadar büyük bir iktidar gücü varken ülkenin geldiği durum ortada. Ama siz hala aldığınız talimatla mahalle gezilerine çıkıyorsunuz ama gelen tepkiler üzerine arkanıza bakmadan sırça köşklerinize geri kaçıyorsunuz. Artık vatandaşın yalanlarınıza karnı tok. Bu ülkenin teminatı Millet İttifakı'dır. Yeter ki siz gölge etmeyin.”

Haber: Cemil Ağırbaşer