Van İl Emniyet Müdürlüğünden, Aydın İl Emniyet Müdürü olarak atanan Mehmet Suat Ekici, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi'yle göre Aydın İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Aydın Polis Evi Sosyal Tesisleri’ne basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra İstanbul, Diyarbakır ve Van Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ekici, Van’da en kritik dönemlerde başarılı çalışmalara imza attı. Basın mensuplarının halka doğru bilgi aktarabilmesi adına gerekli konularda da işbirliği yapmanın önemine değinen Ekici; “Kamuoyunun nabzını tutan gazetecilerimize halka doğru bilgi aktarılması adına gereken desteği vereceğiz. Aydın’da bu görevin bana verilmesi beni çok mutlu etti. Burada güzel işlere imza atacağız. Basın mensupları, kamu görevi yerine getiriyor. Bu yüzden basınla iyi iletişim halinde olacağız” dedi. Samimi bir havada gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda Ekici, gazetecilerin sorunlarını dinledi.

“Cennet tabir edilen bir yere geldik”
Van’ın asayiş bakımdan çok hareketli bir il olduğunu ifade eden Ekici “Van’daki yoğunluktan sonra cennet olarak tabir edilen bir yerde görev alıyoruz. Uyuşturucu merkezi konumundaki Van’da bir yılda 5 tona yakın uyuşturucu ele geçirdik. Kaçak göçmenlerinin merkezi sayılabilecek Van’da 50 bin göçmeni yakaladık. Terörle mücadele kapsamında ise görev yaptığım dönemde 47 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yoğunluktan sonra cennet olarak tabir edilen bir yere geldik. Bunu Van’da yaptığımız başarılı çalışmaların bir karşılığı olarak görüyorum” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Haber: Uğur Eser