Aydın Kent09 Haber Sitesi sahibi ve Posta gazetesinin Aydın Temsilcisi Mehmet Cemil Ağırbaşer, ADÜ İletişim Fakültesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Ağırbaşer kendi tecrübelerinden yola çıkarak mesleğin inceliklerini anlattı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin ortak dersi olan Temel Gazetecilik dersinde söyleşi gerçekleştirildi.

Halkla İlişikler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Hale Bozkurt ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hicabi Arslan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen söyleşinin konuğu Kent09 Haber Sitesinin sahibi ve Posta gazetesinin Aydın Temsilcisi Mehmet Cemil Ağırbaşer oldu. Habercilik dönemlerindeki saha tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Ağırbaşer, gazeteciliğin aşkla yapılan bir meslek olduğunu vurguladı. Gazeteciliğin okulda göründüğünden çok daha farklı olduğunun altını çizen Ağırbaşer; “Burada öğrendiğiniz bilgiler tabii ki önemli fakat sahaya çıktığınız anda farklı ve olağan dışı durumlarla karşı karşıya kalacaksınız. O durumlarda nasıl davranacağınızı bilmeniz çok önemli. Bu da tecrübe ile olur. Onun için öğrencilik dönemlerinizde Aydın genelinde bulunan yerel gazeteler ile irtibat kurun, kendinizi tanıtın ve saha tecrübesi kazanın. Gazeteciliğin temel şartını yerine getirin ve üretin. Önemli olan bakış açınızı değiştirmek ve olaylarda kimsenin göremediğini görmek sizi başarıya ulaştıracaktır. Üretken olun ve ağzınızı dedikodularla değil iyi şeylerle doldurun” dedi.



Yaklaşık 1 buçuk saat süren söyleşiden memnuniyetlerini dile getiren Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hicabi Arslan; “Öğrencilerimizin mesleği daha iyi anlayabilmeleri ve mezun olduktan sonra nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda böyle söyleşilerimize çok önem veriyoruz. Alanında tecrübeli isimleri öğrencilerimiz ile birlikte buluşturmak ve saha tecrübelerini aktarmak, onların gelişimi ve bakış açısı için güzel örnek oluyor. Bugün bizlerle buluşan Sayın Cemil Ağırbaşer’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Hızla değişen teknolojik düzende gazeteci kimliğinin yanı sıra internet haber sitesinin de imtiyaz sahibi olan Cemil Ağırbaşer ile öğrencilerimizi bir araya getirmek, önemliydi. Çünkü her türlü aktivitelerin internet ortamında yapıldığı günümüzde, öğrencilerimiz merak ettikleri sorularına yanıt bulabildiler. Aynı zaman bir gazete ve internet haber sitesinin nasıl ayakta kalabildiğini ve bölümümüz ile alakalı olarak nasıl reklam çalışmaları yapıldığına dair bilgi almış oldular” dedi.

Söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ağırbaşer, mesleğini aşkla yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

Haber: Uğur Eser