Gazeteci Cem Ulucan’ın sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşım sonrasında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmişti. Nazilli Adliyesi’nde gerçekleştirilen mahkeme sonrasında meslektaşlarına açıklamada bulunan Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkanı Cem Ulucan; “Daha öncede başka kullanıcalar tarafından defalarca paylaşılmış bir cümleyi paylaştığım için bir suç duyurusunda bulunulmuş ve bunun için sabah saatlerinde emniyete davet edildim. Kendim gittim, ifademi verdim. Daha sonra savcılığın sevki ile adliyeye getirildim. Şuanda da mahkeme sonucunda da yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldım. Ben sadece sosyal medyadaki bir paylaşımla bir insanın değerlendirlmesini çok doğru bulmuyorum. Benim sosyal medya profillerim incelendiğinde milli değerlere ne akdar bağlı olduğum aslında çok net olarak görülebilir. ancak bir hedef gösterildi ve bunun sonucunda da bunlar yaşandı. Bu sebepten dolayı buraya gelmiş olmaktan dolayı çok üzgünüm. Ülkemiz ve dünyamız çok zor süreçlerden geçerken, gerçekten bir paylaşımla hakim karşısına çıkmak gerçekten beni üzdü” dedi.

“Şikayet olmuş”


Açıklama sonrasında meslektaşlarının sorularını yanıtlayan Ulucan, şikayetçi kaynağın belli olmadığını belirterek “Yapılan bir paylaşım vardı. O paylaşımın sonunda bir şikayet olmuş, ama kimdir, nedir bilmiyorum” dedi.


CHP İlçe Başkanı Yalnız Bırakmadı


Gazeteci Ulucan’ın mahkemeye çıkarılmasının haberi sonrasında tüm meslektaşları gibi Nazilli Adliyesi önüne gelen CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim; “Olayı öğrendiğimiz sabah saatlerinden bu yana olayın takipçisi olduk. Mecliste olan İnfaz Kanunu Yasası daha sıcağı sıcağına tartışılırken bu tür olaylara hukuk düzeninin reaksiyon göstermesi tartışılacak bir konu. Sonuçta arkadaşımız yaptığı paylaşımı hemen kaldırmış. Bunun kötü niyetli bir paylaşım olmadığı zaten biliniyor. Kendisini de çok iyi tanıyoruz. Özellikle dini konulardaki hassasiyetini bildiğimiz bir arkadaşımız. Bir tutuklama olayının olmayacağını düşünüyoruz. Bu yaşanan olayın algı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü genelde bu tür konularda ani ve fazla reaksiyon göstererek kendi bulundukları konumu ya da eksikliği kapatma ile ilgili bir refleks olarak görüyoruz bunu. Bu konunun algı operasyonuna dönüştürülüp, yargıya siyasi bir baskı haline dönüştürülmesinin engellenmesi lazım. Bu konuda da yapılan paylaşımları kınıyorum” dedi.

Haber: Uğur Eser